U DOKUKINU

Početak distribucije dokumentarca 'Mila traži Senidu'

22.11.2010 u 13:54

Bionic
Reading

Četvrtak, 25. studenog u Dokukinu Croatia rezerviran je za filmove poznatog HTV-ovog novinara Roberta Tomića Zubera

U 21 sat, samo tjedan dana nakon službene hrvatske premijere, kinodistribuciju počinje njegov najnoviji dokumentarac 'Mila traži Senidu', a nakon projekcije možete razgovarati s autorom. U 19 sati možete pogledati Zuberov prvi nagrađivani dokumentarac 'Slučajni sin' koji je napravio zajedno s redateljem Tomislavom Mršićem. U ovom vrlo intimnom filmu, autor se bacio u zamršenu potragu za svojim biološkim roditeljima.

I 'Mila traži Senidu' priča je o potrazi. Početkom 90-ih u selo Caparde u Bosni i Hercegovini ušle su srpske snage, a 50 mještana ubijeno je ili je nestalo. Isto se mislilo i za tada devetomjesečnu Senidu Bećirović, no ona je udomljena u imućnoj beogradskoj obitelji Janković i do 2008. je živjela pod novim imenom – Mila Janković. Nakon što joj je otkriven identitet, odlučila je otputovati u Bosnu razjasniti 'svoj put' te pokušati pronaći majku i oca. No ništa nije onako kako je očekivala…

Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu gdje je osvojio Human Rights Award, a nedavno je prikazan i na prestižnom Dok Leipzigu u Njemačkoj. Hrvatsku pretpremijeru imao je na Liburnia Film Festivalu u kolovozu, a službenu premijeru 17. studenog u kinu Europa.

Od 25. studenog, na programu je Dokukina Croatia u Zagrebu, a nakon toga i drugim hrvatskim kinima. Ovaj tjedan film možete pogledati u Dokukinu i u petak, 26. studenog u 19 sati, u subotu, 27. studenog u 21 sat i u nedjelju, 28. studenog u 19 sati.