U REŽIJI IGORA MIRKOVIĆA

Počelo snimanje filma 'Noćni brodovi'

28.04.2011 u 14:18

Bionic
Reading

U Zagrebu je danas započelo snimanje dugometražnog igranog filma 'Noćni brodovi', ljubavne priče o sedamdesetogodišnjim 'tinejdžerima' koji su pobjegli od kuće: ne bježe od roditelja, bježe od neizbježnog

U Zagrebu je danas počelo snimanje dugometražnog igranog filma redatelja Igora Mirkovića, koji s Elvisom Bošnjakom i uz suradnju Ognjena Svičićića potpisuje scenarij te melodrame. Glavne uloge igraju Ana Karić i prvak slovenskog glumišta Radko Polič, a pridružit će im se dream team hrvatske i srpske kinematografije: Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić i Angel Palašev, a u maloj epizodnoj ulozi će zapjevati slavni Jimmy Stanić.


'Noćni brodovi' ljubavna su priča o sedamdesetogodišnjim 'tinejdžerima' koji su pobjegli od kuće. Svim se preostalim snagama bore za romansu, za posljednju šansu da budu zaljubljeni. To je njihov zadnji ples, zadnja šansa, zadnja romansa, zadnji brod za Veneciju.

Helena (Ana Karić) i Jakov (Radko Polič) upoznat će se u domu za umirovljenike. U mjestu gdje život završava. U trenutku kad se to od njih više ne očekuje, ljubavna iskra se rasplamsala i oni bježe iz tog sivog doma. Bježe u neregistriranom autu, skrivaju se od policije, sprijateljuju s motoristima, ukradaju se u hotel, kupuju kartu za brod... Ljubav još jednom dokazuje da granice ne postoje, pa ni one dobne.

'Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši', izjavila je Ana Karić, koja ovaj film opisuje kao hrvatsku verziju 'Mostova okruga Madison'.

Direktor fotografije 'Noćnih brodova' je zagrebački snimatelj i profesor na ADU-u Silvestar Kolbas, a zagrebačka produkcijska kuća Studio dim glavni je producent filma koji se snima u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom te produkcijama Bela film iz Ljubljane i Delirijum iz Beograda.

Film je dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, jednog od najvećih europskih filmskih fondova Eurimagesa, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma i TV Slovenije.

'Noćni brodovi' će se snimati šest tjedana u Zagrebu, Rijeci i na lokacijama oko Đurđevca, a hrvatska premijera planira se u siječnju 2012. godine