PORIN 2012.

Počelo glasanje za hit godine!

02.04.2012 u 10:27

Bionic
Reading

Publika odlučuje koja će od deset pjesama dobiti Porina za hit godine, a glasati može na stanici www.porin.info

Na službenoj stranici diskografske nagrade Porin www.porin.info počeo je 1. krug glasanja za izbor hita godine. U posebnoj kategoriji, o čijem pobjedniku odlučuje publika, ove godine se sa svojim pjesmama natječe 10 kandidata.

Svi su oni u prošloj godini osvojili naklonost publike i pozornost radijskih urednika koji su ih odabrali kao najveće hitove.
Glasati mogu svi zainteresirani bez obzira na dob i geografsku lokaciju. Svoj glas mogu dati samo jednom od kandidata, a pravo glasanja imaju samo jednom u svakom od dva kruga glasanja. Glasati se može logiranjem kroz popularne servise Facebook, Twitter, Yahoo i Gmail. Glasači koji nemaju neki od tih profila ili mail domena unijet će na stranici svoju mail adresu i klikom odabrati pjesmu za koju glasaju. Na svoju mail adresu potom će dobiti potvrdu o registraciji glasa, ali će ga, da bi postao važeći, morati potvrditi klikom na dostavljeni link. Glasanje je osmišljeno tako da na najmanju moguću mjeru svede potencijalne pokušaje manipulacije.

Publika će svog favorita odabrati u dva kruga: prvi krug glasanja počinje 2. travnja i trajat će do 25. travnja u ponoć. Od 10 pjesama u prvom se krugu biraju tri, a koje su to, doznat će se u subotu 28. travnja u posebnoj emisiji HRT-a 'Ususret Porinu'.

U drugom krugu glasanja, od 29. travnja do 4. svibnja u ponoć, publika će na Porinovoj stranici odlučivati između preostale tri pjesme. Koji je hit godine, doznat ćemo u izravnom prijenosu dodjele Porina 5. svibnja, kojoj su domaćini gradovi Opatija i Rijeka.

Pravila glasanja objavljena su na internetskim stranicama diskografske nagrade Porin www.porin.info i Instituta hrvatske glazbe www.ihg.hr

Kandidati za hit godine, abecednim redom po imenu pjesme:

1. Brad Pitt – Severina - Dallas Records
2. Dalmatinka – Connect feat. Rozga – Menart
3. Dat će nam Bog – Nina Badrić – Aquarius Records
4. Ezoterija – Hladno pivo – Menart
5. Iz jednog pogleda – Massimo – Aquarius Records
6. Pobjeg'o sam – Opća opasnost – Croatia Records
7. Stotinama godina – Jacques Houdek – Croatia Records
8. Teške boje – Goran Bare & Majke - Croatia Records
9. Tremolo – Vatra i Damir Urban – Dallas Records
10. Veseljko – TBF – Dallas Records