'BESMISLENO'

Playboy prestaje objavljivati golotinju!

13.10.2015 u 10:12

Bionic
Reading

Časopis Playboy odlučio je prestati objavljivati potpuno gole djevojke jer je to, prema uredništvu i Hughu Heffneru, stvar prošlosti. Umjesto toga će imati fotografije provokativno odjevenih žena

Uredništvo časopisa Playboy i njegov 89-godišnji osnivač Hugh Heffner složili su se u mišljenju da su fotografije potpuno golih djevojaka besmislene i zastarjele u svijetu sveprisutne internetske pornografije, pa će se orijentirati na provokativno odjevene žene, piše The Guardian

Nova urednička politika stupit će na snagu u ožujku 2016. S tom se odlukom složio i izvršni direktor Scott Flanders.

Playboy će i dalje imati duplericu, no djevojka na njoj će od sljedeće godine biti oskudno odjevena i prikladna za tinejdžere starije od 13 godina (PG-13).


To nije jedina promjena u Playboyu. Ciljana publika časopisa bit će mladi zaposleni muškarci, a glavnu kolumnu će im pisati žena s pozitivnim stavom o seksu.

Playboyeva službena stranica već je prilagođena novom standardu i potpuno je sigurna za gledanje tijekom radnog vremena (SFW), što joj je povećalo posjećenost.

S obzirom da je američko izdanje Playboya neprofitabilno te da egzistira samo kao marketinško oruđe za promociju međunarodnog sadržaja i licenci, promjene zapravo nisu toliko neočekivane kao što se možda isprva čine. Playboy je 1975. imao tiražu od oko pet i pol milijuna primjeraka, a trenutno izdaje oko 800.000 primjeraka u SAD-u.