ISTRA, 15. LIPNJA

Plavi orkestar stiže u Vodnjan

03.06.2013 u 20:27

Bionic
Reading

U subotu, 15. lipnja, Lighthouse Music Club u Vodnjanu za sve ljubitelje dobre glazbe priprema nesvakidašnju poslasticu. Trideset godina isprepletenih hitovima koje malo tko ne zna, nastupi koji su uvijek praćeni oduševljenjem publike i ruke u zraku koje prate svaki takt – 'Kaja', 'Suada', 'Bolje biti pijan nego star' - na najveću open-air pozornicu u Istri stiže Plavi orkestar

Plavi orkestar je jedna od najpopularnijih grupa s područja bivše Jugoslavije. Osnovana je u Sarajevu 1983. godine. U glazbenim enciklopedijama opisana je kao jedan od kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

Do početka rata izdali su četiri albuma, nakon čega su bili primorani napraviti stanku. Ljubav prema glazbi i sve veći broj obožavatelja bili su i više nego dovoljan razlog za ponovno okupljanje i nastavak rada.

Osam albuma prodanih u više od pet milijuna primjeraka govori o njihovoj glazbi koja je bila i ostala dijelom odrastanja mnogih generacija.

Proputovali su svijet uzduž i poprijeko i održali 3.500 koncerata samo na području bivše Jugoslavije, Švedske, Švicarske, Njemačke i Poljske. Svoju popularnost su zadržali i do današnjih dana.

Prodaja ulaznica: Shop.lmcclub.com, na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima te na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni potražite na Shop.lmcclub.com.