KULTUROLOŠKI FENOMEN

Plavi orkestar digao na noge nepopunjenu Arenu

14.03.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar održao je u zagrebačkoj Areni pred brojnim obožavateljima nezaboravan koncert u sklopu povratničke regionalne turneje

Iako nisu uspjeli napuniti cijelu Arenu, kako donosi Jutarnji list, Plavi orkestar priuštio je fanovima svih generacijskih uzrasta, koji su ujedno čekali 10 godina da se jedan od najomiljenijih bendova na prostorima bivše Jugoslavije ponovno vrati u Zagreb, pravi glazbeni spektakl, opravdavši nekadašnji status 'kulturološkog fenomena 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća'.

Glazbena večer počela je pjesmom 'Amerika' s novog albuma, koji popularni frontmen Saša Lošić Loša i ostali članovi benda promoviraju ovom turnejom.

Koncert, popraćen posebnim audio-vizualnim dodacima, podigao je kompletnu dvoranu na noge, posebice tijekom sviranja starih hitova Plavog orkestra kao što su 'Suada', 'Sava tiho teče', 'Bolje biti pijan nego star' i 'Ako su to samo bile laži'.

Na koncertu su se, navodi Jutarnji list, pojavila i neka poznata lica poput Denisa Dumančića, Dalibora Petka, Siniše Svilana i Roberta Zubera.

Nakon koncerta uslijedio je after party u klubu Piranha na Jarunu, gdje su Loša i ekipa iznenadili goste privatnim setom pjesama drugih autora, koje su bendu posebno prirasle srcu.