CRITICS' CHOICE AWARDS

Parovi dominirali na crvenom tepihu, Gibson opet na vrhu

12.12.2016 u 13:33

Bionic
Reading

Na 22. dodjeli filmskih nagrada Critics’ Choice Awards Mel Gibson slavio je zbog nagrade za najbolji akcijski film 'Hacksaw Ridge' koji ga je ove godine vratio u holivudski vrh. Mjuzikl 'La la Land' Damiena Chazellea apsolutni je dobitnik večeri, pokupio je osam nagrada, Justin Timberlake ostao je praznih ruku u utrci za najbolju pjesmu, kao i Hugh Grant kojem je pratilja bila partnerica, TV producentica švedskih korijena Anna Eberstein s kojom ima dva sina

Nekoliko godina bio je zbog mnogobrojnih skandala nepoželjan u Hollywoodu, no posljednji film 'Hacksaw Ridge' koji je režirao vraća ga polako u klub najboljih. Naime, u zagrijavanju za dodjelu Zlatnih globusa, na 22. dodjeli nagrada Critics' Choice Awards Gibsonov film proglašen je najboljim akcijskim filmom, a glavni glumac Andrew Gafrield dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu u akcijskom filmu. Gibson (60) se na crvenom tepihu pojavio s novom odabranicom, 34 godine mlađom trudnom Rosalind Ross koja će uskoro roditi njihovo prvo dijete, a Melovo deveto.

Ponosan na svoju pratilju bio je i 56-godišnji Hugh Grant koji se prije nekoliko godina skrasio s 19 godina mlađom televizijskom producenticom, Šveđankom Annom Eberstein, s kojom ima dva sina. Grant je bio nominiran u kategoriji za najboljeg glumca u komediji, no nagrada ga je zaobišla, kao i Justina Timberlakea koji je bio nominiran u kategoriji za najbolju pjesmu.

Zvijezda večeri bila je i trudna Natalie Portman koja je proglašena najboljom glumicom u biografskom filmu 'Jackie'. Najboljim glumcem proglašen je Casey Affleck, mlađi brat Bena Afflecka i navodno nova ljubav Michelle Williams, za ulogu u drami 'Manchester by the sea'. Najbolji film je 'La La Land' Damiena Chazellea s Ryanom Goslingom i Emmom Stone, kojem svi prognoziraju Oscar. Najbolja je dramska serija 'Igra prijestolja'.
Među nagrađenima su i Ryan Reynolds, Viola Davis te Sarah Paulson i dr.