NAJBOLJE OD NAJBOLJIH

Ovo su pjesme po kojima ćemo pamtiti legendarnog Princea

22.04.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Nakon smrti Davida Bowieja ranije ove godine, nije se činilo da se stvari mogu još više pogoršati u svijetu glazbe. No u četvrtak su potvrđene tragične vijesti da je umrla glazbena i modna ikona Prince

Svi se osvrću na život i karijeru ove legende i umjetnika, a mi vam donosimo njegovih 10 najboljih pjesmama koje morate poslušati.

10. Svojedobno je rekao da je sanjao kad je napisao ovu pjesmu, zato mu oprostite ako je malo zalutao. Prince je ovo izveo 1982., a rekli bismo da je već tada znao partijati kao da je u 1999. godini.

Prince - 1999


9. Ne možete slaviti Princeov život i karijeru bez prisjećanja na jedan poseban hit 'Let's go Crazy' s albuma 'Purple Rain'.

Prince - Let's go crazy

8. Princeu ne pristaju obrade, ali Phil Collins uradio je prilično dobar posao s njegovim hitom 'Little Red Corvette' s albuma '1999'. Ta je pjesma ujedno i prvi Princeov hit koji je ušao na ljestvicu TOP 10 pjesama u SAD-u.

Phil Collins - Little Red Corvette

7. Iako se za album 'Around the World in a Day' smatralo da je razočaranje i Prince je najavio kratku stanku od nastupa uživo nakon njegova izdavanja, pjesma 'Raspberry Beret' dostigla je visoko 2. mjesto na Billboardovoj ljestvici.

Prince - Raspberry Beret

6. Dio nastavka na njegov debitantski studijski album 'For You', pjesma 'I wanna be your lover' došla je na 11. mjesto na ljestvici najboljih pop pjesama.

Prince - I wanna be your lover

5. Mladi škotski bend Chvrches snimio je cover Princeove 'I Would Die 4 U', a ta je izvedba zasigurno zaslužila peto mjesto na našoj top-listi.

Chvrches - I would die 4 u

4. Ne trebaš biti bogata da bi bila Princeova djevojka. Samo trebaš odvojiti malo vremena i pogledati video legendarne pjesme koju si sigurno čuo.

Prince - Kiss

3. Pjesma 'Cream' pravi je primjer klasične priče koja se proteže kroz Princeove pjesme. Nikad nije pokušao biti suptilan u seksualnim nagovještajima u svojoj glazbi.

Prince - Cream


2. Sviđala vam se slika ili ne, da nema Princea, nikad ne bismo znali kako zvuči 'kad grlice plaču'. Pjesma 'When Doves Cry' 52. je listi Rolling Stoneovih 500 najvećih hitova svih vremena.

Prince - When doves cry

1. Kada pomislite na Princea, mnogi od vas prvo pomisle na 'Purple Rain' iz 1984. Album koji s pravom svrstavaju kao jedan od najvećih svih vremena, a istoimeni film također je ostvario velik uspjeh.

Prince - Purple rain



Vjerujemo da nema nijedne druge pjesme koja bi bolje mogla zaključiti listu TOP 10 pjesama ovog legendarnog pjevača.