ASTRO PROFIL

Ovo su idealna zanimanja za sve Vodenjake

07.02.2017 u 10:05

Bionic
Reading

Kako ćete prepoznati Vodenjaka u poslovnom miljeu? Lako - to je društvena osoba otvorena za nove tehnologije, radne uvjete i metode poslovanja

Vodenjak je društven, radoznao, pronicljiv i domišljat. Voli skupljati, povezivati i dijeliti informacije te posredovati između ljudi. Brzo usvaja nove tehnologije i radne metode, improvizira, krši pravila i izlazi izvan okvira.

Tipičan pripadnik ovog znaka uspijeva u poslovima koji uključuju suradnju, rad s klijentima, pomaganje, savjetovanje ili kreativnost. Radno mjesto po njegovom ukusu nudi raznovrsnost, aktivira um i zahtijeva snalažljivost.

Pogodne profesije za Vodenjaka: nastavnik, reporter, književnik, dizajner, estradni ili konceptualni umjetnik, propagandist, posrednik, predstavnik za tisak, pravnik, političar, diplomat, socijalni radnik, humanitarac, psiholog, psihijatar i ekolog.

Smisao za informatiku i nove tehnologije omogućuju mu uspjeh u poslovima programera, razvojnog inženjera, webmastera, genetičara, neuroznanstvenika, nuklearnog znanstvenika, konstruktora letjelica i astronoma.


Njegova buntovna crta ogleda se u zanimanju za politički i društveni aktivizam, borbu za prava djece, manjina, životinja i svih koje smatra ugroženima. Ljubav prema alternativnim disciplinama vodi ga karijeri astrologa, aromaterapeuta, životnog trenera i motivacijskog govornika.

Nema strpljenja za poslove koji se obavljaju u izolaciji ili se sastoje od rutinskih, ponavljajućih postupaka kao što su rad na pokretnoj traci, punjenje, razvrstavanje i odlaganje predmeta, unos podataka i slično.

Iako voli raditi u grupi i komunicirati sa suradnicima ili kupcima, smeta ga prisutnost strogog i zahtjevnog šefa sklonog kontroliranju. Željezna disciplina, pritisak i sankcije natjerat će ga na pobunu ili na potragu za manje zagušljivim radnim mjestom.

Tko želi dovesti u red neodgovornog ili neurednog Vodenjaka, treba pribjeći diplomatičnosti i ostaviti mu bar djelomičnu samostalnost u radu - fleksibilnost radnog vremena, više vremena za stanku i mogućnost da iznosi svoje zamisli.