ASTRO PROFIL

Ovnovi su rođeni pobjednici

30.03.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Ovnovi su ljudi od akcije - neustrašivi avanturisti - a najviše im odgovara karijera za koju će morati stalno biti u pokretu

Ovnovi su rođeni pobjednici i ne libe se poduzeti bilo što da bi postigli svoje ciljeve. Podjednako su materijalistički i idealistički nastrojeni i novac im nije jedina motivacija. Energični su i prodorni pa im treba posao koji je zahtjevan i izazovan bilo tjelesno ili intelektualno.

Teško pristaju na rad u tihom i dosadnom okruženju, jer ih rutina tišti i izbacuje iz takta. Najviše uživaju kad se nađu u neistraženim područjima jer im to omogućava da istražuju, iskušavaju svoje mogućnosti ili otkriju neku novu tehniku ili filozofiju rada.

Ljubav prema pokretu i akciji

Odgovara im svaka karijera koja zahtijeva akciju. Ovo uključuje vojsku, policiju, civilno zrakoplovstvo, vatrogastvo i spasilačke službe - zapravo, gotovo sve što uključuje nošenje uniforme.

Vole publiku pa ih privlače estrada, sport i mediji. Rade li u odvjetničkoj tvrtki, trebali bi voditi pravne bitke na sudu, a ako rade u proizvodnji ili maloprodaji, trebali bi prezentirati kupcima proizvode i prodavati ih.


Ovnovi vole biti u središtu zbivanja

Nisu osobito diplomatični pa će se sukobljavati s nadređenima ako osjete da ih izrabljuju ili im uskraćuju poštovanje. Poslovni sastanci najčešće su im dosadni budući da bi mnogo radije bili na terenu.

Ne boje se unošenja promjena u život ili karijeru ukoliko se stvari ne odvijaju tempom koji ih zadovoljava. Imaju natjecateljski duh i u osobnom i u profesionalnom životu. Što je žešća konkurencija, to su motiviraniji za rad. Mrze gubiti i idu punom parom naprijed čak i ako ispred sebe vide neprobojan zid.

Radno okruženje Ovnova u pravilu je oskudno, sa samo nekoliko simboličkih trofeja koji svjedoče o njihovim uspjesima. Vole se pokazati u skupim odijelima, sa sjajnim satom i nekoliko najmodernijih gadgeta.