ZBIRKA BURMEISTER

Otvorena izložba 'Depeche Mode Fan Exhibition'

09.05.2013 u 21:49

  • +10

Depeche Mode Fan Exibition u Zagrebu

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Najveću privatnu zbirku Depeche Modea možete u organizaciji Hrvatskog Telekoma pogledati na izložbi 'Depeche Mode Fan Exhibition' u Galeriji Klovićevi dvori

U četvrtak, 9. svibnja, u Galeriji Klovićevi dvori otvorena je jedinstvena izložba 'Depeche Mode fan exibition' – najveća privatna zbirka o Depeche Modeu na svijetu. Izložbu su otvorili Nikolina Jaković iz Hrvatskog Telekoma, kustos izložbe Martin Hossbach te Branko Komljenović, direktor Menarta. Tako u sljedeća dva tjedna svi obožavatelji Depeche Modea mogu uživati u putujućoj izložbi rijetko viđenih predmeta i memorabilija vezanih uz ove glazbene ikone, a većina tih predmeta javnosti će prvi put biti predstavljena upravo ovdje u Zagrebu.

Najbolji primjerci uključuju jedinstvene artefakte iz zbirke Burmeister (najveće privatne zbirke o Depeche Modeu na svijetu) kao što je prva demo snimka benda, master ploče benda koje je izdala legendarna istočnonjemačka diskografska kuća Amiga, jedinstveni EMU-2 sampler koji je bend koristio, Depeche Mode Fan Bible, masterkolekciju sa stotinu predmeta, vinila, singlica te Daveov ručnik s koncerta u Münchenu 2009. Izložba će biti zanimljiva i svim ljubiteljima pop kulture jer se može mnogo saznati o marketingu, promociji, grafičkom dizajnu, fotografiji i drugim obilježjima 80-ih. Memorabilije pet hrvatskih fanova odabrao je međunarodni žiri, a ti fanovi će prisustvovati i koncertu u Zagrebu 23. svibnja, gdje će najsretniji upoznati legendarne depecheovce.

'Obećanje našeg brenda 'Živjeti zajedno' u srcu je svih naših sponzorskih aktivnosti te mi je veliko zadovoljstvo što je Hrvatski Telekom u Zagreb doveo 'Depeche Mode Fan Exhibition' koja uključuje i memorabilije hrvatskih fanova. Grupa Depeche Mode predstavlja fenomen u svijetu glazbe, a članovi grupe uživaju status idola među svojim obožavateljima. Koliko su omiljeni u Hrvatskoj, jasno se vidjelo i po velikom broju prijava na fun.exibition natječaju gdje su obožavatelji predstavili vlastite materijale, sjećanja i suvenire vezane uz svoje idole. S obzirom na interes fanova, sigurna sam da će zagrebački koncert grupe Depeche Mode, čiji je HT generalni pokrovitelj, biti pravi glazbeni spektakl', istaknula je Nikolina Jaković, direktorica marketinških komunikacija Hrvatskog Telekoma.

'Mislim da kvaliteta i prava snaga ove izložbe leži u činjenici da čak i ako vas glazba ne zanima, još uvijek možete puno naučiti o pop kulturi, marketingu, promidžbi, grafičkom dizajnu, fotografiji i o mnogim drugim stvarima. U naš izbor uključili smo sve - od ruskih piratskih flexi-diskova do časopisa fanova iz raznih zemalja, remiksa, programa turneja i promo materijala. Time dobivamo sjajan uvid u svijet grupe Depeche Mode', izjavio je kustos izložbe Martin Hossbach.

Nastup Depeche Modea u zagrebačkoj Areni 23. svibnja 2013. održat će se u sklopu europske turneje kojom se promovira novi album 'Delta Machine'. Hrvatski Telekom generalni je pokrovitelj zagrebačkog koncerta.