do 27. svibnja 2015.

Otvoren natječaj za Fotosofia 10 Fashion Team

07.05.2015 u 15:15

Bionic
Reading

Natječajem za fotomodele, make-up artiste, stiliste, frizere i modne dizajnere bit će oformljen modni tim s kojim će seminaristi Fotosofije realizirati modni photo session.

Fotoseminar Fotosofia i ove će godine, već šesti put po redu, pružiti priliku onima koji se bave modnim zanimanjima vezanima uz fotografiju da na jednodnevnom photo sessionu u sklopu seminara besplatno nadograde znanje i iskustvo, dopune svoje book-ove fotografijama različitih fotografa, povežu se s dosadašnjim seminaristima te se uključe u cjelogodišnje Fotosofia aktivnosti.

Petnaest fotografa, polaznika seminara pod stručnim vodstvom Damira Hoyke, realizirat će modni photo session s timom koji će bit odabran na castingu 30. svibnja 2015. a sastojat će se od dva ženska i dva muška fotomodela, make-up artista, stilista, frizera i modnih dizajnera. Prijavljeni na natječaj ne moraju biti profesionalci u dotičnim zanimanjima.

Predviđeni datum photosessiona u Termama Tuhelj je 25.6.2015., a odabrani će imat snimanja s nekoliko fotografa od kojih će dobiti po 3 besplatne fotografije za svoj 'book' ili slične privatne potrebe.

'Jedno od najvećih zadovoljstava mi je povezati ljude koji su jedni drugima potrebni za realizaciju projekata i zajednički napredak. Budući da u potpisima ekipe pod fotografijama snimljenima poslije Fotosofije vidim da sudionici našeg photo sessiona surađuju, a i sam ih često angažiram, vjerujem da smo to ovim projektom i postigli.' rekao nam je Hoyka, pa dodao 'Ideja za projekt potaknuta je mojim osobnim iskustvima o tome koliko je u modnoj fotografiji teško okupiti prvi tim kvalitetnih, a besplatnih suradnika da bi snimio book bez kojeg je ulazak u 'fashion' teško zamisliv.'

I u ovoj sezoni projekta Fotomodel, Hoyki će u odabiru modnog tima pomoći netko od poznatih prijatelja Fotosofije. Dosadašnji počasni članovi FOTOmodel žirija bili su Rene Bitorajac, Mila Elegović, Tomislav Jelinčić, Vedran Mlikota, Natko Zrnčić Dim, Zuhra, Barbara Nola, Goran Grgić, Davor Gobac i Vanessa Radman.

Natječaj je otvoren do 27. svibnja 2015. u ponoć, a kako se prijaviti možete pročitati na www.fotosofia.info