ZODIJAK U ŠKOLI

Otkrijte koje je idealno zanimanje za vaš znak

10.09.2015 u 09:07

Bionic
Reading

Uz početak školske godine provjerite koji su predmeti, usmjerenja i zanimanja prikladni za tipične predstavnike zodijačkih znakova

VATRENI ZNAKOVI

Ovan

Naginje prirodnim znanostima kao što su matematika, fizika, kemija i medicina. Uspijeva u tehničkim strukama, uključujući elektrotehniku, elektroniku i strojarstvo. Od društvenih disciplina najbolje mu leže političke znanosti i sociologija.

Lav

Njegovi su obrazovni interesi uvjetovani željom za isticanjem i društvenim statusom. Zato se opredjeljuje za usmjerenja koja mu mogu donijeti ugled i imetak kao što su medicina, pravo, mediji, moda, scenska umjetnost ili profesionalni sport.

Strijelac

Ima širok raspon interesa. Proslavit će se u stranim jezicima, novinarstvu, elektroničkim medijima i marketingu. Napravit će karijeru i u zemljopisu, turizmu, diplomaciji, trgovini, sportu - u svemu što uključuje brojne kontakte i putovanja.


ZEMLJANI ZNAKOVI

Bik

Sklon je likovnoj i glazbenoj umjetnosti, materinjem jeziku, zemljopisu, biologiji, pedagogiji i ekonomiji. Sklonost čvrstim strukturama vodi ga na put građevinarstva i arhitekture. Istančani vid, njuh i okus čine ga vrsnim kuharom, cvjećarom, vrtlarom i dizajnerom.

Djevica

Praktična je i konkretna. Leže joj brojke, slova, znakovi i formule. Dobro se snalazi u matematici, kemiji, fizici, informatici, statistici, ekonomiji i sociologiji. Zanima ju i prenošenje znanja pa će se razviti u vrsnog učitelja bilo kojeg predmeta.

Jarac

Najranije od svih znakova odlučuje čime će se baviti. Nadaren je za jezike (žive i mrtve), književnost, povijest, arheologiju, muzeologiju, ekonomiju, politiku i upravu. Leže mu i zanimanja vezana uz građenje i zemlju, poput geologije, rudarstva i poljoprivrede.

ZRAČNI ZNAKOVI

Blizanci

Zanima ih mnogo raznorodnih područja. Bliski su im jezici, matematika, logika, psihologija, pedagogija, antropologija, pravo, odnosi s javnošću, mediji, dizajn i arhitektura. Često se predomišljaju i tijekom obrazovanja mijenjaju usmjerenja.

Vaga

Rođena je za humanističke discipline, od kulture i umjetnosti preko povijesti do prava i političkih znanosti. Odgovaraju joj i zanimanja u medijima, marketingu, modi i dizajnu. Ima jaku ambiciju koju zadovoljava skriveno i diplomatski.

Vodenjak

Ima smisla za područja na kojima su mogući inovacije ili otkrića - informatiku, tehnologiju, sve grane umjetnosti i znanstvena istraživanja. Privlače ga glazba i skladanje, pisanje i izvještavanje. Predan je zaštiti okoliša te ljudskim i životinjskim pravima.

VODENI ZNAKOVI

Rak

Blista u književnosti, lingvistici, filozofiji, psihologiji i povijesti. Odgovaraju mu socijalni rad, medicina, veterina, šumarstvo i poljoprivreda. Odgovaraju mu i sva zanimanja povezana s vodom. Rakovi koji nisu odveć stidljivi uspijevaju i u glumi.

Škorpion

Privlači ga nepoznato, tajno i opasno. Napravit će solidnu karijeru u medicini, osobito infektologiji, kirurgiji, psihijatriji, patologiji i forenzici. Preporučuju mu se i kriminalistika, vojne znanosti, rudarstvo i nuklearna fizika. Kao novinar ili pisac njeguje duhovit i zajedljiv stil.

Ribe

Ovo su humanitarci, njegovatelji, filozofi, umjetnici, boemi. Uklopit će se u pedagogiju, socijalni rad, medicinu, veterinu, farmaciju ili teologiju. Odgovaraju im i područja koja se tiču prirode, poput biologije i agronomije.