NADA SE DUETU

Otac Mirko priznao da ga je sin Tony nadmašio

01.08.2011 u 08:37

Bionic
Reading

Mirko Cetinski, koji je svojedobno sinu Tonyju rekao da mu nije dorastao, promijenio je mišljenje te se sada nada da će sin htjeti nekad snimiti duet

‘Bio sam jako ponosan i uzbuđen. Imao je puno velikih koncerata, ali ovo je bio vrhunac, koncert s kojim može bilo kamo u svijet’, rekao je Mirko Cetinski nakon sjajnog Tonyjeva koncerta u pulskoj Areni.

Sve pjesme koje je na ‘Otkrivanju strasti’ otpjevao bile su u novim aranžmanima, a Tonyja je pratio revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Ive Lipanovića. Dan nakon koncerta i Tony je bio pun dojmova.

‘Dogodila se neka čarolija. Sve je proteklo kao san. Što god sam započeo u pulskoj Areni bilo je više nego uspješno. Još sam pun dojmova i hvala publici na tome’, rekao je Tony.

Od albuma ‘Da Capo’, dodaje, nije imao očekivanja. Radio ga je iz čiste ljubavi, nepretenciozno. Međutim, dogodila se nadogradnja i nastao je projekt ‘Otkrivanje strasti’. Publika je u Areni bila raznovrsna, malo starija nego na ostalim njegovim koncertima.

‘Takav sam si koncert želio cijeli život. Nadmašio me. Ne samo mene nego i puno svojih kolega. Visoko je dignuo letvicu’, govori Mirko Cetinski.

I otac i sin slatko se smiju kad im se spomene ‘Sedma noć’ i Tonyjevo skakanje u bazen tijekom nastupa. Da mu je netko tada rekao da će pjevati s Carrerasom i ekipom, Tony bi vjerojatno odmahnuo rukom.

‘Ne bih povjerovao. I sada mi se čini da ljudi vjeruju u mene više nego ja sam u sebe. Nevjerojatne su mi se stvari dogodile, živim svoj glazbeni stav’, kaže Tony.

‘I onda sam mislio da je talentirani mladi dečko s puno ambicija, ali nisam mogao ni sanjati koliko će se od tih ambicija ostvariti. Kad je nastupao s najvećim hrvatskim zvijezdama, hvalio sam se njime jer je ušao u prvu garnituru. Potom su se dogodili Bolton, Carreras. Za moju generaciju, to je čisti SF’, dodaje Mirko.

Na upit hoće li otac i sin napokon zapjevati duet, Mirko kaže: ‘Kad je htio pjevati sa mnom, rekao sam mu da mi još nije dorastao. Sada, kad me nadmašio, valjda će pristati da snimimo duet.’

‘Suzile su oči, ježio sam se od prvog trenutka kad je počeo s Carusom. Imao je sjajnu interpretaciju, toliku lakoću u pjevanju, dosezanju visokih tonova, nastup mu je bio topao, spontan, privlačio je nenametljivim, laganim nastupom. Zračio je prema publici i Arena je bila na nogama. Zaslužio je. Gledao sam ga kao glazbenika, ne kao sina i divio mu se’, rekao je Mirko Cetinski s kojim su na koncertu bili supruga Vinka, unuk Kristian i mama Milda.