MERI CETINIĆ

Ona zna kako proslaviti 40 godina karijere

11.04.2015 u 07:53

Bionic
Reading

U 40 godina, koliko je na sceni, Meri Cetinić nikad nije pomislila da joj je dosta glazbe. Korčulanka osebujnog glasa neumorno radi, a snimila je i zajednički album s kćerkom Ivanom Burić

Pjevačka legenda Meri Cetinić objavila je hvaljeni glazbeni uradak 'Dozvoli mi' sa svojom kćeri Ivanom Burić. Ideja za to postojala je već neko vrijeme jer obje skladaju i imale su puno neobjavljenih pjesama.

'Pružila nam se prilika jer smo dobile potporu zajedničkog rođaka koji je financijski bio spreman pomoći u snimanju albuma. Odmah smo krenule u realizaciju ideje. Izabrale smo pjesme, a ja sam preuzela producentski posao i našla suradnike te studio', ispričala je Meri. Drago joj je što je kći u istom poslu jer se nadopunjuju i odlično surađuju, no i različite su, kaže, po mnogočemu.

'Ivana je prilično samozatajna, a ja sam uvijek nastojala svoje zamisli provesti u djelo. Možda nam je najveća sličnost u glasu te on ponekad zazvuči jednako', otkrila je Meri. I ona je na početku svoje glazbene karijere imala podršku roditelja.

'Nije bilo lako, ali uvijek sam imala puno energije, optimizma, ljubavi i strpljenja i u svemu sam pronalazila nešto lijepo i pozitivno. Teške momente nisam preskakala, uhvatila bih se u koštac s problemom i nastojala ga riješiti', priznala je. Tijekom dugogodišnje karijere osvojila je prestižne nagrade, a svoje albume prodala u nakladama o kojima se danas može samo sanjati. Iako je održala nebrojeno puno koncerata, nikad nije imala neugodnih iskustava.

'Sjećam se jednog događaja u Sinju. Naime u vrijeme svoje najveće popularnosti Ivo Fabijan je trebao održati koncert u tamošnjoj sportskoj dvorani. Ne znam iz kojeg razloga nije došao, pa je organizator u zadnji trenutak pozvao mene da nastupim umjesto njega. Ali kako njegova publika nikako nije bila i moja u tom trenutku, ljudi su bojkotirali koncert i nitko nije došao. Dvorana je bila potpuno prazna i nisam nastupila', ispričala je kroz smijeh. Dodaje kako nikad nije pomislila promijeniti profesiju.


Meri s kćeri Ivanom u studiju

'Glazba je moj život i u njoj se najbolje osjećam. Jedino sam mislila da ću odustati kad nestane onaj pravi žar i zanesenost. Ali to se još nije dogodilo - s godinama se mijenjam i pronalazim sebe kroz autorstvo, produciranje...', ističe. Za dugovječnost karijere, kaže, nema pravila.

'Sve ovisi o daru, genima, kvaliteti, želji i volji da se radi, još daje i stvara. Važno je zdravlje, jer uvijek treba biti u dobroj kondiciji i spreman na psihičke i fizičke napore. Nažalost, ne ovisi sve o nama, jer život nije sigurna i jednosmjerna cesta i ponekad nas mogu spriječiti i zaustaviti neke poteškoće... Umorim se, ali još sam u dobroj snazi', rekla je. Kad se osvrne na svoju karijeru, Meri kaže da je ostvarila puno toga te da joj nikad nije dosadno jer voli raditi i stvarati.