PITKA EKSPERIMENTALNA ELEKTRONIKA

Odličan elektro pop sastav High Places drugi put u Zagrebu

28.05.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Iza njih su tri studijska albuma od kojih posljednji 'Originals Colors', objavljen krajem prošle godine, promoviraju na svom drugom nastupu u Zagrebu u Atriju tetara &TD u petak, 1. lipnja

Rob Barber i Mary Pearson hrvatskoj su se publici predstavili na otvaranju 11. festivala Žedno uho kada su nastupili u velikoj dvorani Teatra &TD uz Deerhof. Započevši svoje karijere kao solo glazbenici 2006. godine u New Yorku osnovali su projekt High Places. Iako svoju glazbu stvaraju pod utjecajem najrazličitijih stilova, među kojima su i UK garage, drum and bass, Chicago/NYC house, Detroit techno, dub reggae, electro dancehall, High Places su oduvijek ostali vjerni svojem jedinstvenom izričaju.

Možda bi ga bilo najjednostavnije nazvati eksperimentalni elektro pop jer oni stvaraju plesnu i sanjivu, ritmičnu i melodičnu ambijentalnu muziku na nastupima upotpunjenim video projekcijama. Bend koji je originalno nastao u Brooklynu u međuvremenu je preselio u Los Angeles, a do sada su izdali tri albuma, 'High Place' (Thrill Jockey , 2008), 'High Places vs. Mankind' (2010) i najnoviji 'Original Colors' (Thrill Jockey, 2011), koji će i promovirati na ovom koncertu.

Nije naodmet dodati da će se za atmosferu prije i poslije koncerta pobrinuti tim pod imenom Živa muzika koji nudi svoju mješavinu electro experimental pop dance synth-pop hipster-house chillwave psych-pop coldwave avant-pop dalai-lama llama-del-rey dream-pop high-energy i inih sličnih stilova.