BROJNA IZNENAĐENJA

Novi izvođači na 10. Seasplash festivalu

21.06.2012 u 13:44

Bionic
Reading

Ostalo je još samo mjesec dana od 10. Seasplash festivala koji se održava od 19. do 23. studenog na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule i koji vam povodom 10. rođendana sprema brojna iznenađenja

Već potvrđenim nastupima legendi britanske glazbene scene: Dreadzone, Ruts DC, Vibronics, Jah Free, OM Unit, francuskim pulenima O.B.F. Sound System i Joke, poznatim poljskim reggae dub bendovima Paprika Korps i Ragana, hrvatskim snagama St!llness, Brain Holidays i Dubble, austrijskim Shalamanda Hi Fi i slovenskoj Dubzilli pridružuju se DJ Madd, Irie fm, General Woo,

Golem, Disco'n'action, Bamwise, DJ Diaz, Cirkus, I-Tal Jam Band, Ruts DC Hi Fi, 207, L Jay, Sheco, Sista, Roots Daughters, Zu_Bam, Butchaa Messenjah, Krunch It! (Freeverse & Sunneh), Jan Becele, Zmayo, Labosh, Leeks, Cookie, Steve Vibronics DJ set, Shoshana, Slavonija Vibez Syndicate, DUBai…

DJ Madd jedan je od trenutno najproduktivnijih dubstep producenta i DJ-a u svijetu. Objavljuje za Black Box, Osiris Music i Wheel & Deal, u stalnom je repertoaru DJ-a Rinse & BBC radija, te Dub Police eventa u londonskom Fabricu. Na Seasplash dolazi s aktualnim prvim samostalnim albumom 'The Real And The Shadow' koji je renomirani MixMag proglasio albumom mjeseca.

Irie FM, devetočlani reggae sastav iz Srbije, nedavno je pobijedio u finalu European Reggae Contesta za najbolji europski reggae bend i tako zaslužio turneju po prestižnim reggae festivalima, uključujući Rototom Sunsplash u Španjolskoj, United Islands, Reggae Radio Station Summer Festival, Reeds Festival, Mighty Sounds Festival te naravno Seasplash festival.

General Woo, pionir hiphopa i rapa na ovim prostorima i osnivač kultnog Tram 11, po prvi puta dolazi na Seasplash festival promovirajući novi, sedmi po redu album 'Verbalni delikt' koji je, uz oštru kritiku i seciranje društva, najozbiljnija ploča u njegovoj karijeri. Tvrdi beatovi i angažirani tekstovi krase ovaj album odlično primljen i od kritike, i od struke, i od publike.

Golem su nedavno objavili prvijenac 'Trokut' koji su predstavili zapaženim singlom 'Poštovana gospodo' i ubrzo stekli brojne poklonike. Crossoverom različitih stilova, od electro punka, balkanskih ritmova do dubstepa, jamče vrhunski nastup uživo s kojeg nećete otići ravnodušni!

Disco'n'action su kemiju koja i danas povezuje DNA, stvorili krajem 90-ih kada su kao klasični pankeri izrazili interes za trance glazbu. To je ujedno bio i početak plesne revolucije na riječkoj glazbenoj sceni, a DNA – svojevrsni pioniri koji i danas zabavljaju publiku diljem regije.

Bamwise je zagrebački dub bend, koji uspješno postavlja visoke kriterije svirke, zvuka i slike, poštujući korijene i prateći razvoj recentnih tokova, s naglaskom na one UK i francuske dub produkcije, te donose sceni posebnu svježinu i novu dimenziju.

DJ Diaz je jedan od protagonista austrijske dubstep scene i vodeći austrijski DJ, promoter klupske scene, osnivač Tube Kluba u Salzburgu 2006. i član Stereofreezed Soundsystema čija je krilatica 'Free-party for free-people'.

Cirkus je ska reggae punk band iz Poreča, po mnogima trenutno najperspektivniji istarski bend. Publika ih izdvaja zbog svoje pozitivne koncertne energije, a kritičari ih često opisuju kao spoj Gustafa i KUD Idijota.

Popis svih izvođača i više informacija, kao i raspored nastupa po pozornicama možete naći na www.seasplash-festival.com

Za sve koji vole ritmove reggae, dub, ska, rocksteady, dancehall, dubstep, jungle, drum’n’bass, hip-hop, elektronske i plesne glazbe, pozitivnu i veselu atmosferu, ples do ranojutarnjih sati, sunce i more, Seasplash je osigurao uvjete za idealno festivalsko ljetovanje: četiri dana cjelodnevnog glazbenog programa koncerata, DJ-eva, VJ-eva i soundsystema na šest pozornica, dnevne programe na plaži, popratni kulturni program, rasta cups, radionice, bazar, chill out zonu, prijevoz posjetitelja do Pule i natrag autobusom i brodom i četiri dana besplatnog organiziranog kampinga za posjetitelje festivala!