ZA LJUBITELJE NADNARAVNOG

Novi film Gaspara Noea

29.11.2010 u 13:38

Bionic
Reading

U sklopu CineFesta od 9. prosinca u dvorani 1 Cinestara u zagrebačkom Branimir centru bit će prikazan triler 'Ulaz u prazninu' (Enter the void) kontroverznog redatelja Gaspara Noea

Film je to koji pomiče granice, u skladu s njegovim prijašnjim ostvarenjima 'Sam protiv svih' i 'Nepovratno'.

'Odrastao sam u ateističkoj obitelji, a već kao tinejdžer, nakon prvog zapaljenog džointa, počeo sam razmišljati o životu iza smrti. Iako se nisam povezao ni s jednom religijom, počeo sam iščitavati knjige o reinkarnaciji, posebno 'Život poslije smrti' Raymonda Moodyja. Tako da je ideja za ovaj film nastala još davno, u tim formativnim godinama. Kasnije, sa 23 godine, pod utjecajem halucinogena gledao sam stari film Roberta Montgomeryja, 'Dama na jezeru'. Doživio sam neobično iskustvo ulaska u televizor, u glavu lika iz filma, sve pod utjecajem halucinogenih gljiva. Tada mi se način snimanja iz perspektive glavnog lika učinio genijalnim i odlučio sam - ako budem snimao film o životu iza smrti, snimat ću ga kroz oči glavnog lika, kroz subjektivnu viziju', kaže sam redatelj o filmu koji svrstava u žanr psihodelične melodrame.


Većina kritika svrstava ga među smjela zrela ostvarenja, a ako ste još uvijek neodlučni oko odlaska u kino, pogledajte foršpan.

Ulaz u prazninu