OTKRIVA TVORAC SERIJE

Nova sezona 'Živih mrtvaca' najintenzivnija do sada

21.10.2015 u 09:10

Bionic
Reading

Tvorac 'Živih mrtvaca' Robert Kirkman na nedavno održanoj njujorškoj konferenciji Comic Con, otkrio je detalje o novoj, šestoj sezoni serije. Kako, između ostalog, kaže, riječ je o najintenzivnijoj sezoni do sada

Na pitanje hoćemo li vidjeti ostala ljudska naselja osim Aleksandrije ove sezone, Kirkman podrugljivo odgovara: 'Ne mogu odgovoriti na to, ali dobar pokušaj. Bi li itko želio vidjeti i upoznati neke nove likove iz drugih zajednica? Dobro, mi ćemo to učiniti.' Osim o predstavljanju drugih zajednica, Kirkman je također lukavo odgovorio na pitanje o mogućnosti pojavljivanja stripovskog lika Negana u novoj sezoni: 'Mislim da bi bilo super kada bismo lik Negana uključili u seriju. Ne znam kad bi se to moglo dogoditi... zapravo, znam, ali to vam ne mogu reći.'

Kako otkriva Kirkman, šesta sezona serije bit će značajna za lik Maggie koji tumači Lauren Cohan, rekavši kako se lik razvija iz sezone u sezonu kao što je slučaj i s ostalima. 'Maggie je postala iznimno uporna osoba koja će sigurno uspjeti premostiti jaz između Aleksandrijanaca i Rickove grupe.' Osim lika Maggie, Morgan kojeg utjelovljuje Lennie James, također će činiti bitnu stavku u novoj sezoni. 'Lik Morgana nanovo se pojavljuje i u stripovskom izdanju, stoga je njegovo ponovno uključivanje u seriju uvijek bilo dio plana, no zbog konstantnih angažmana Lennieja Jamesa, trebalo nam je mnogo vremena da ga ponovno vratimo u seriju', priznaje Kirkman.

'Ovo će biti najintenzivija sezona 'Živih mrtvaca' do sada. Prvih nekoliko epizoda počinje jako energično, a svaka nadolazeća epizoda završavat će u znaku napetosti', otkriva Robert Kirkman.

NOVA SEZONA 'ŽIVIH MRTVACA' NASTAVLJA RUŠITI REKORDE GLEDANOSTI

Šesta sezona 'Živih mrtvaca', koja se ekskluzivno izvan SAD-a prikazuje samo na FOX kanalu, nastavlja rušiti rekorde gledanosti: prva epizoda nove sezone imala je 17 posto veću gledanost u odnosu na prethodnu sezonu te čak 25 posto veći doseg.

U Hrvatskoj je prva epizoda nove sezone bila najgledaniji program među svim pay TV programima

Prema praćenju gledanosti tijekom emitiranja prve epizode šeste sezone 'Živih mrtvaca', FOX je zauzeo  prvo mjestu među svim pay TV kanalima u Hrvatskoj s prosječnom AMR 0,59% i 1,82% SHR, – što je čak četiri puta više u odnosu na isti vremenski period od prije šest tjedana.

'Živi mrtvaci' istodobno su premijerno bili prikazani na 127 tržišta FOX-a, sukladno strategiji mreže - 'najboljeg i prvog, odnosno, premijernog' emitiranja te potvrđujući FOX-ovu predanost cilju donošenja najboljih zabavnih sadržaja svojoj publici.