IMA IH K'O PLJEVE

Nova kolekcija domaćih videospotova

03.11.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Portal SpotDepo.hr napravio je za tportal.hr izbor najnovijih domaćih glazbenih spotova koji su se pojavili u proteklih nekoliko tjedana

Vatra 'Vrati se (EP version)'

Nakon singla 'Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)' i pjesma 'Vrati se (EP version)' najavljuje izlazak EP albuma 'VT' krajem listopada. Režiju novog videospota potpisuje fotografkinja Mare Milin, a montažu Dalibor Pokec. Glavnu ulogu ima klavijaturistica Vatre Irena Celio-Cega.


Barbari 'Realnost'

Bivša pjevačica Gustafa Barbara Munjas sve je aktivnija sa svojom novom grupom Barbari. 'Realnost' je novi, treći singl koji najavljuje album 'Monfiorenzo undeground'. Redatelj spota je Toni Juričić.

Gatuzo 'Gdje idemo?'

Nakon radijske premijere singla 'Gdje idemo?' rock dvojac Gatuzo je za istoimenu pjesmu snimio i spot pod redateljskom palicom Gorana Markovanovića, koji je iza kamere pokušao dočarati mračnu i žestoku stranu benda. Gatuzo ovim singlom najavljuje treći studijski album.



ChocoJazz 'All This Leaving'

Novo ime na domaćoj glazbenoj sceni koje će vas osvojiti nakon samo jednog preslušavanja debi albuma. Spot je režirala članica grupe ChocoJazz Nina Jukić.

Overflow 'Pjesma međimurskog zlatara'

Treći singl s novog albuma grupe Overflow 'Overflow & Miškina'. Prekrasan i vedar spot koji sjajno prati tekst pjesme 'Pjesma međimurskog zlatara'. Spot je režirao Dinko Šimac.

Colonia 'Anđele'

Već šesti singl s aktualnog albuma 'Tvrđava' dobio je i svoje video izdanje. Redatelj tog videospota je Darko Drinovac koji je radnju istog smjestio u prekrasnu idilu Velebita, ali i mračni zagrebački underground klub. Autor i urednik pjesme je Boris Đurđević, koji se ujedno pobrinuo i za aranžman.

The Chweger 'Dijete'

Novi singl s odličnog albuma 'Mir' pulske grupe The Chweger i ponovo impresivan spot u režiji Matije Debeljuha.

B. B. Kong 'Fljas'

Dvije godine nakon objave albuma prvijenca pod imenom 'Ovo je revolucija', B. B. Kong dovršava novi album koji će se zvati '5. Element', s 14 novih pjesama među kojima se nalazi i singl 'Fljas' za kojeg je snimljen i izuzetno dinamičan spot u režiji Vojana Koceića.

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović – Mrle 'Zadnje riječi

Upravo se ovim singlom predstavio soundtrack filma 'Kauboji' na kojem se našlo desetak skladbi za koje su većinom zaslužni Ivanka i Mrle, te nekoliko obrada koje u filmu izvode glumci Ivana Rushaidat, Matija Antolić i Rakan Rushaidat. Album je producirao Iztok Turk, a objavila diskografska kuća Dallas Records, dok film 'Kauboji' trenutno osvaja domaću publiku. Spot je režirao Andrej Korovljev.

Jurkas 'Daj 5'

'Daj 5', četvrti singl i videospot s drugog studijskog albuma i knjige 'Off The Record' u kojem svoj ples izvodi Darija Turina, a koja zajedno s Anđelom Jurkasom potpisuje režiju spota.

The Orange Strips 'No time to be cool'

Labinjani The Orange Strips izbacili su čak dva nova singla i spota istovremeno. Uz 'No time to be cool', koji je snimljen uz pomoć arhivskih snimaka zahvaljujući Prelinger Archivu, snimili su na sličan način i spot za pjesmu 'Echoes' koji možete pogledati ovdje.



Severina 'Hurem'

Kaže Severina da je snimila ovu pjesmu jer njezina majka obožava seriju 'Sulejman veličanstveni'. Spot je izuzetno dojmljiv, a kao i mnogo toga kada je Severina u pitanju, do sada ga je pogledalo već preko milijun i pol gledatelja. Spot je režirao Dorijan Kolundžija.

Akvarel 'Glupi hit'

Osječki a cappella bend Akvarel snimio je singl 'Glupi hit' koji u originalu izvodi Rambo Amadeus i napravio je to iznad svih očekivanja. Sjajna izvedba i videospot koji je nastao prema ideji Sandre Polić Živković i Branimira Rogoznjana koji su, upoznavši Akvarel, shvatili da su oni kao stvoreni za promoviranje ideje o povratku prirodi i starim zanatima pa se odlična vibra sa snimanja spota sjajno prenijela i u sam spot.



PipsChips & Videoclips 'Bi li ili ne bi'

Nakon singla 'Htio bi da me voliš' i fenomenalnog spota, Gonzo se ponovo prihvatio režije za novi singl 'Bi li ili ne bi' s aktualnog albuma 'Walt'.

Erotic Biljan 'Rock'n'roll revolution No. 5'

Video je snimljen u klubu Spunk 29. prosinca 2012. i studenom iste godine na brucošijadi FER-a. Spot je snimao i režirao Fran Sokolić, a riječ je o singlu koji se pojavio na njihovu albumu 'H is for Heretics'.

Zabranjeno pušenje 'Ti voliš sapunice'

Pjesma 'Ti voliš sapunice' je drugi najavni singl desetog studijskog albuma grupe Zabranjeno pušenje 'Radovi na cesti' koji je od 10. listopada ove godine dostupan kao besplatni download. Spot je sniman krajem kolovoza i početkom rujna 2013. u Sarajevu, a uz Seju Sexona koji igra glavnu mušku ulogu, glavnu žensku ulogu u spotu tumači banjalučka glumica Nikolina Jelisavac. Spot je režirao Žare Batinović.

Inciter 'From Within'

Inciter je metal bend iz Zagreba nastao 2000. godine, a ovo je spot za singl s novog studijskog albuma 'From Within' koji je nedavno objavila etiketa Geenger Records. Spot je režirao Vedran Cecelja, ujedno i lider grupe Inciter.

Dan'el 'Only You'

Nakon godinu i pol dana rada na albumu, 18. listopada 2013. godine je za svjetsko tržište Dani’el obavio album prvijenac pod nazivom 'The Book' u licenciranom izdanju za njemačkog nakladnika Conzoom Records. Videospot za singl 'Only You', kao najavni singl albuma, režirao je modni fotograf Marko Grubišić uz pomoć make up artista Saše Jokovića.

Riverpool 'Gubim glas'

Riverpool je autorski projekt riječkog Beatles Revival Banda. Tekst i glazbu potpisuje Neven Kolarić, a pjesma se naslanja na utjecaj Beatlesa i glazbu šezdesetih općenito uz zarazni refren, pjevne melodije i prepoznatljive vokalne harmonije. Takav je i spot koji je režirao Darko Duda.

Luxus Lord 'Hram otrova'

Luxus Lord, korčulansko zagrebački rock trojac, predstavio se videospotom za svoj prvi singl ‘Hram Otrova’. Video je sniman u Zagrebu ovoga ljeta, a predstavlja publici novi band na našoj sceni, koji će ove jeseni objaviti i album prvijenac ‘Jutro nije bajka’. Spot je režirao Marko Škobalj.

Quasarr feat. Josipa Lisac 'Ljubav'

Jedna od naših najvećih glazbenih diva Josipa Lisac snimila je duet 'Ljubav' s riječkim indie pop bendom Quasarr. Spot u režiji Radislava Jovanova Gonza, snimljen je sredinom kolovoza u riječkoj tvornici papira Hartera. Pjesma 'Ljubav', kao i prethodni singl 'Sjene', predstavlja novi zvuk Quasarra i obilježit će njihov treći studijski album koji će objaviti za izdavačku kuću Croatia Records.

Gretta 'Bez riječi'

Zagrebački alter rock kvartet Gretta predstavio je četvrti, ujedno i posljednji videospot sa svog hvaljenog albuma 'Kreteni'. Spot je, uz pomoć jednog jedinog, no vrhunskog glumca, sniman punih sedam tjedana u studiju kreativnog dvojca 'Skalpel', a potpisuju ga Luka Hrgović (režija) i Antun Svetić (scenarij). Jedan od najboljih ovogodišnjih videospotova.