UZ ÂME I JOGARDEA

Noćni partiji na T-Mobile INmusic festivalu

02.06.2010 u 15:01

Bionic
Reading

Kada se ugase svjetla otvorenih pozornica na T-Mobile INmusic festivalu, luda zabava nastavlja se do ranih jutarnjih sati, i to na Absolut Partyju uz zvukove elektronike (house, disco, boogie, deep house, afro...)

Absolut Party će na noćnoj pozornici svakoga dana festivala, uključujući i nulti dan, ispratiti ljubitelje elektronike i sve one željne dobre zabave sve do sljedećeg festivalskog dana. Održava se pod pokroviteljstvom Absolut Vodke koja podržava elektroničku glazbu nizom zanimljivih glazbenih događanja u svijetu.

Absolut Party zagrijavat će nekoliko zanimljivih imena scene, a neke od njih donosimo u nastavku. Âme, 'house glazba s dušom', nastala je prije otprilike osam godina kada su se Kristian Beyer i Frank Wiedemann prvi put sreli na jednom partiju. Trenutno Âme spadaju u ligu prvaka, a izdanja poput 'Nia', 'Mifune', 'Shiro' ili 'Rej' koje smo čuli su već sada pravi bezvremenski klasici sa zapanjujuće prekrasnim house zvukom, fascinantnim nizom sekvenci, uzvišenim zvučnim okružjem i nevjerojatno dubokom atmosferom.

Jogarde je promotor i organizator serijala Freilauf koji se održava nekoliko puta godišnje u klubovima Aquarius i Masters u Zagrebu te član Kontrapunkt DJ kolektiva pod okriljem Eddya Ramicha, gdje ugošćuje interesantna i utjecajna imena u svijetu elektronske glazbe. Ne postavlja granice među žanrovima već ih ruši širokom paletom glazbenih smjerova koji imaju 'slobodan hod', što i jest značenje riječi 'freilauf': disko, boogie, deep house, afro, balearica, detroit i klasici koji vuku korijene iz crnačkog miljea, a sve se to skupa može nazvati jazzom ili glazbom s dušom. Zahvaljujući kvalitetnom glazbenom odabiru te dugogodišnjem iskustvu, Jogarde zna svojim jedinstvenim stilom i eklektičnim pristupom plijeniti pažnju scene i publike.

Âme na BeLVeDeReu