ZRINKA CVITEŠIĆ:

'Nitko se nije usudio nadati nominaciji'

08.11.2010 u 18:12

Bionic
Reading

'Ni ja, niti ekipa filma 'Na putu' nismo se nadali nominaciji, osobito kada smo vidjeli da su u konkurenciji Mike Leigh, Ken Loach - pobjednik Venecije i Berlina, kao i Roman Polanski', rekla je za tportal.hr Zrinka Cvitešić, hrvatska glumica nominirana u kategoriji Najbolje europske glumice 2010.

'Uz takvu konkurenciju, ovo je doista velika potvrda za rad cijele ekipe filma, kao i potvrda kvalitete filma 'Na putu'', rekla je Zrinka Cvitešić, koja je za ovu prestižnu titulu nominirana nakon glasovanja 2200 članova Europske filmske akademije, i to za ulogu Lune.

Na pitanje pomaže li europska titula na putu prema Hollywoodu i je li ova nominacija bila podstrek za osvajanje svjetskog glasa, samo je kratko i zagonetno odgovorila: 'Europska filmska industrija svjetska je filmska industrija, Amerika i Europa tu idu ruku pod ruku.'

Osim Zrinke Cvitešić nominirane su njemačka glumica Sibel Kekill, britanska glumica Lesley Manvile, austrijska glumica Sylvie Testud i nizozemska glumica Lotte Verbeek

Dobitnici nagrada u svim kategorijama Europske filmske akademije bit će objavljeni na svečanoj dodjeli u Tallinnu u Estoniji 4. prosinca 2010. godine.