DVIJE GODINE BEZ ANE

Nina Violić: Sjećanje na prijateljicu i životnu mentoricu

10.10.2016 u 12:24

Bionic
Reading

Jučer, na drugu godišnjicu smrti jedne od naših najvećih hrvatskih glumica, Nina Violić odala je počast jedinstvenoj Ani Karić koja ju je na sceni i izvan nje učila o glumi, životu i iskrenom prijateljstvu

Ana Karić bila je žena i glumica kojoj su se mnogi divili i poštovali je, no Nina Violić imala je tu čast biti joj učenica, prijateljica i kolegica na sceni. Kakav je bio njihov odnos, Nina je za tportal ispričala prošle godine, na prvu godišnjicu Anine smrti, a sjećanje na njezinu životnu mentoricu nije izostalo ni jučer.

'Znam da me uvijek gleda', bile su Ninine riječi posvećene Ani koju je upoznala 1996. na kazališnoj probi.

'Upoznala sam je na prvoj probi predstave 'Ptice' koju je režirao Lukas Nola i u kojoj su Ana i Boris Buzančić igrali bračni par, a ja sam igrala umobolnu studenticu. Nisam skidala oka s nje, sve na njoj bilo je nestvarno, a tako organsko. Nazvala me dva dana pred smrt i rekla mi da odem u Link i kupim si kaput, da je k'o stvoren za mene i da nije skup. Rekla sam joj - 'ajme, kako si znala da mi treba kaput?', a Ana je odgovorila - 'kaj pričaš gluposti, normalno da ti treba, pa već je deseti mjesec'. Danas, kad netko spomene njezino ime, obuzme me velika sreća što sam je poznavala', rekla je prošle godine Nina.

I glumac Mislav Čavajda prisjetio se Ane, čiji duh i posebna energija kojima je zračila žive i danas u sjećanju ljudi koji su je voljeli. 'Nedostaješ... ali tu si negdje', stoji u Čavajdinoj posveti.




Istog dana kad je otišla Ana Karić, 9. listopada 2014., preminuo je Boris Buzančić, glumac s kojim je odigrala neke od svojih najljepših kazališnih uloga i njezin najdraži glumački partner s kojim ju je vezalo veliko prijateljstvo.