NOVI TREND

Našim TV reklamama zavladale legende starije od 80 godina

11.12.2015 u 12:11

Bionic
Reading

Nakon urnebesne reklame za banku s dubrovačkim pjevačem Milom Hrnićem u ulozi iskusnog bankara, koja je ubrzo postala hit, velike tvrtke su očito shvatile na koju kartu trebaju igrati a da svoje usluge i proizvode na što simpatičniji način približe publici. U dvije najnovije reklame koje će osvojiti gledateljstvo kao glavne zvijezde pojavljuju se glumci Marija Kohn i Špiro Guberina

U posljednjih nekoliko godina cijeli niz slavnih, kako glumaca tako i drugih javnih osoba, sve više se pojavljuje u reklamnim spotovima. Prvi je led sredinom 80-ih probio pokojni Mladen Crnobrnja Gumbek snimivši reklamu za Bronhi u režiji Antuna Vrdoljaka. I dok se mnoge tvrtke odlučuju za atraktivne, popularne mlade glumce, Splitska banka i Borovo su se odlučili angažirati one iza kojih je 50-godišnji glumački vijek, glumačke legende Mariju Kohn i Špiru Guberinu.

'Jako volim snimati reklame i već sam ih nekoliko snimila. To je moj posao koji volim. Nisam se nikad našla u situaciji da kažem 'neću ja to', nego sam razmišljala kako ću napraviti nešto najbolje što mogu, što god to bilo iz domene mog posla', pojasnila je glumačka diva.

Svoju zadnju reklamu snimala je cijeli dan, ali joj to nije teško palo. 'Tih nekoliko rečenica koje se mogu vidjeti u reklami snimali smo cijelog dana. Bilo je lijepo vrijeme, bili smo na zraku i sve je proteklo u lijepoj i opuštenoj atmosferi. Sve smo odradili sa srcem, a imali smo i na što sjesti te nešto jesti', izjavila je glumica, u službenoj mirovini od 1999., no i dalje rado glumi u predstavama, serijama i na filmu. Za nju kažu da je najaktivnija baka hrvatskog kazališta.

'Kad razmislim, ne vidim baš da glumci s 81 godinom, koliko imam, rade. Teško je u ovim godinama naučiti tekst, ali izgleda da mene pamćenje nije napustilo', rekla nam je kroz smijeh glumica koja uskoro počinje snimati novi film. Dodaje da joj nikad nije dosadno, baš kao što nije ni njezinom glumačkom kolegi Špiri Guberini, a on je prije desetak dana snimio reklamu za Borovo.

'One su dio našeg glumačkog posla i lijepo ih je snimati ako se radi o nekoj simpatičnoj reklami. Volim da i u reklamama, kao što sam kroz svoj glumački vijek imao više takvih, komičnih uloga, budem neki takav lik kakav sam bio u zadnjoj reklami', izjavio je Špiro. Jedan od omiljenijih hrvatskih glumaca kaže da se reklame u pravilu vrlo brzo snime, posebno ako se radi s dobrim redateljem i snimateljem.

'I prije sam sudjelovao u snimanju reklama, a nisam se puno potrošio. To vam je za nas starije glumce pred kraj života kao rasprodaja. (smijeh) Iako glumac uvijek mora imati osjećaj za mjeru jer treba paziti da se previše ne pojavljuje ili da ga uopće nema', ističe 82-godišnji glumac. Petnaest godina nakon umirovljenja neumoran je, a trenutno se sprema za svoj prvi mjuzikl 'Mirakul'.


Marija Kohn voli snimati reklame


Špiri Guberini je najvažnije da mu lik u reklami bude komičan i simpatičan

Marija Kohn snimila je reklamu za banku koja se može vidjeti ovdje:
Pogledajte reklamu 'Iz Vukovara s ljubavlju' u kojoj glumi Špiro Guberina: