OTKAZANO SNIMANJE

'Narnijske kronike' zaobišle su Hrvatsku

13.07.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Treći dio popularne fantasy fanšize 'The Voyage of the Dawn Treader' navodno je trebao biti snimljen u Hrvatskoj, ali zbog indolentnog pristupa na kraju je ipak snimljen u Sloveniji

Nakon velikog uspjeha prve filmske adaptacije romana C. S. Lewisa, pod nazivom 'Narnijske kronike: Lav, vještica i ormar', uslijedio je i nastavak 'Kraljević Kaspijan'. Prvi i drugi dio fantasy franšize odlično je prošao na kino blagajnama pa je holivudska mašinerija duboko zagrizla i za treći dio kronike.

'The Voyage of the Dawn Treader' snimljen je u Sloveniji na jezeru Bovec, a u distribuciju kreće sredinom prosinca. Prije godinu i pol postojala je mogućnost da se ovaj ogromni projekt snimi upravo u Hrvatskoj. Producenti filma počekom 2009. došli su istražiti mogućnosti za snimanje podvodnih scena i scena na obali. Kako prenosi Jutarnji list, tadašnji premijer Ivo Sanader navodno nije pokazao senzibilitet za sedmu umjetnost, već ih je hladno otpisao pod  izgovorom da nema vremena za druženje s njima.

Američki producenti nisu inzistirali na suradnji nakon još nekoliko odbijenica te su snimanje filma preselili u susjedstvo. Nema veze, bitno je da je njemački kultni redatelj Uwe Boll ustrajao u snimanju horora u našim krajevima. Njegovi kultni projekti Ed Woodovskog karaktera zasigurno će dovesti Lijepu Našu na još ljepši glas.