MILAN POPOVIĆ

'Nakon rastave pročitao sam sve o sindromu zlonamjerne majke'

  • Autor: I.Č./RTL
  • Zadnja izmjena 29.03.2016 12:15
  • Objavljeno 29.03.2016 u 12:15
Milan Popović

Milan Popović

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/Pixsell

Milan Popović, bivši Severinin partner i otac njezina trogodišnjeg sina Aleksandra, jučer je prisustvovao zagrebačkoj press konferenciji Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo koju podržava, a koja ima cilj potaknuti model ravnopravnog roditeljstva koje treba istinski zaživjeti u Hrvatskoj. Tamo je Popović progovorio iskreno i o svom slučaju

Milan Popović uporan je u svojoj borbi za trogodišnjeg sina Aleksandra. Problem je, izjavio je jučer Milan za RTL televiziju, što sina viđa premalo.

'Dijete kaže - tata ja volim mamu, ali mi ti fališ kada sam kod mame. Kada sam kod tebe, meni fali mama', to je tek jedan od bolnih problema s kojima se susreće Milan Popović kada dobije priliku biti sa svojim sinom Aleksandrom. Opisao je i kako izgledaju njihovi susreti koji su prekratki da bi se opustili i on i dijete.

'Jedan dan ste ili na putu ili se upoznajete ponovo, niste se dugo vidjeli. Jedan dan ste zajedno, treći dan dijete već osjeća taj rastanak ako mu je bilo lijepo s vama. Već osjeća da se mora vratiti kod roditelja s kojim živi. Već je tužan što se rastaje od vas zato što će svako dijete uvijek jednako voljeti i jednog i drugog roditelja', kaže Milan Popović.

Anto Magzan/PIXSELL

Anto Magzan/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL


Predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo Oliver Čanić i Milan Popović na jučerašnjoj press konferenciji

Zbog sudskog procesa kroz koji prolazi s bivšom partnericom Severinom, Milan ne smije govoriti o detaljima vlastitog slučaja. Ipak, na pitanje kakav je otac kaže: 'To morate pitati mog sina!'

Zašto je baš sada odlučio progovoriti o ovoj temi? 'Podržavam ne samo ovu udrugu, već i sve druge udruge u Hrvatskoj koje zastupaju isti cilj, a to je ravnopravno roditeljstvo, budući da je nama očevima, i nekim majkama, hrvatskim zakonom jamčeno zajedničko roditeljstvo', kaže Popović.

O svojim pravima i psihološkom utjecaju neravnopravnosti roditeljstva, Popović puno čita.

'Nedavno sam čitao da postoji sindrom takozvane zlonamjerne majke u procesu razvoda', kazao je i objasnio taj sindrom.

'Uskraćuju viđanje, ograničavaju susrete i druženja, na sve moguće načine pokušavaju oca spriječiti da uživa ako uopće dođe u priliku da provodi vrijeme sa svojim djetetom', kaže Popović.

Lažno je, tvrdi, prijavljen i za nasilje u obitelji.

'Nikada nisam bio agresivan, prijetio, psovao. Nikada. Ja imam lažnu kaznenu prijavu za nasilje u obitelji. Nitko me nije nazvao po pitanju ove prijave. Tko je pročitao, vidio je da je ovo čista glupost', izjasnio se jučer MIlan.

Dalibor Urukalovic

Dalibor Urukalovic

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic


Milan sa svojim Aleksandrom kojeg, tvrdi, kao otac ne viđa dovoljno

Problema ima i u komunikaciji s Centrom za socijalnu skrb.

'Dijete se nije htjelo odvojiti od mene i kada jednostavno nije htjelo prijeći kod dadilje, kada sam ga vratio u terminu, pozvao sam centar za socijalnu skrb da me savjetuju i da kažu što da radim u takvoj situaciji, s obzirom na to da ne želim kršiti presudu, a istovremeno imam tu dijete koje mi vrišti na grudima i koje se ne želi odvojiti od mene. Radnica Centra za socijalnu skrb mi je rekla da sam ja vrlo neodgovoran otac što nisam u stanju objasniti svom djetetu da on sada mora ostati s dadiljom i rastati se od mene', prepričava Popović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!