NAPADAJU SVJETSKU SCENU

Nakon 40 godina promijenili su ime benda

17.02.2014 u 15:51

Bionic
Reading

Teška industrija odlučila je osmisliti ime koja će joj pomoći u inozemnoj karijeri

Nakon singla 'EUdala se lijepa naša' povodom ulaska u EU, Teška industrija odlučila još više povezati se sa Zapadom snimivši i svoj prvi singl na engleskom jeziku. Pjesma pod nazivom 'Be The Change' obrada je u Hrvatskoj već izdanog singla 'Gdje ćeš ti, a gdje ću ja' u novom, modernijem pakiranju.

Tom se pjesmom Teška industrija malo udaljila od svog prepoznatljivog rock zvuk i približila pop izričaju karakterističnom za europske i svjetske radijske etere te tom prilikom za svjetsku scenu osmislila i novo ime - InDStreeT - pod kojim djeluje.

'Do pjesme je došlo spontano, doslovce igrom slučaja, a inspiracija za tekst bila je poznata izjava Mahatme Gandhija Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu. U skladu s tim, pjesma je namijenjena kao poruka pozitivne energije i optimizma u sivoj svakodnevnici', rekli su članovi benda.

Osim premijere u Hrvatskoj, Teška industrija može se pohvaliti da je pjesma 'Be The Change' premijerno emitirana na tri radija u SAD-u i jednom u Austriji (IndieSceneRadio, Rebel Radio i Soundstorm radio).

Pjesma je tek nekoliko dana u eteru, a svakodnevno pristižu informacije o novim radiopostajama koja s velikim interesom upravo tu pjesmu uvršava na svoje glazbene top-liste.

Pjevačica Lea Mijatović odlično se snašla u novoj ulozi, tako da par DJ-a sa američkih radija nije ni vjerovalo da se radi o pjevačici iz Hrvatske.

Glazbu potpisuje Vedad Hadžiavdić, a tekst Robert Domitrović. Aranžman je zasluga Vedada Hadžiavdića i producenta Igora Ivanovića u čijem je studiju pjesma i snimljena.