VRUĆI PLES OKO ŠTANGE

Najseksi striptiz scene

15.05.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Dug je spisak glumica koje su u određenom trenu karijere odlučile da bi sljedeću ulogu mogle odraditi sa što manje krpica na sebi. Većina publike, naročito muške, pozdravlja takve poteze u karijeri, a posebice kad spomenute glumice iskoriste tu priliku za oboriti gledatelje s nogu eksplozijom seksipila. Prisjetimo se seksi glumica koje su vrućim striptizom osigurale filmsku besmrtnost

Rose McGowan (Planet terora)

Kad su filmske uvodne sekvence u pitanju, teško ijedna može biti više seksi od početka Rodriguezove sada već kultne posvete eksploatacijskim filmovima osamdesetih. Planet terora ne okoliša od samog početka, nego pušta s lanca seksipil Rose McGowan na gledatelja koji još ništa ne očekuje. Naravno, sama scena striptiza stoji kao protuteža jurišnoj pušci koja kasnije zamjenjuje jednu od noga koje na uvodu izmamljuju brojne uzdahe.



Salma Hayek (Od sumraka do zore)

Quentin Tarantino, poput kolege Rodrigueza, itekako zna iskoristiti moć seksipila na filmu, a u svojem neobičnom hororcu stvorio je vjerojatno najkultniju scenu striptiz bara. Iako okružena sumnjivim Meksikancima, Salma Hayek od samog ulaska na scenu u potpunosti plijeni pažnju. No nakon što u kratkom striptizu skine sa sebe samo ogromnu zmijurinu i gurne Tarantinu stopalo u usta zadovoljivši poznati redateljev fetiš, pretvara se u krvožednu vampiricu, označivši istovremeno jedan od najpoznatijih obrata radnje modernog filma. Cijelu scenu najbolje je opisao lik Georgea Clooneya rečenicom 'To ja zovem je**nim showom!'


Natalie Portman (Bliski odnosi)

Kad se ova mlada glumica rođena u Izraelu sa svojih nježnih 13 godina pojavila u Bessonovu 'Leonu', svima je bilo jasno da će biti nova holivudska slatkica. Njezin glumački talent razvijao se brže od njezinih tjelesnih oblina, tako da ga je već u vrlo mladoj dobi imala prilike naglasiti. No, sve one koji ju nikada nisu smatrali seks bombom ostavila je zabezeknute plešući za Clivea Owena u 'Bliskim odnosima', pokazavši kako itekako vješto barata svojim inače prilično zatomljenim seksipilom. I sam Clive Owen vjerojatno nije morao odveć glumiti zabezeknutost.


Jessica Alba (Sin City)

Okorjeli poklonici stripa Franka Millera koji je poslužio kao predložak za ovaj vizualno jedinstveni filmski uradak primjetit će da se Nancy Callahan, za razliku od stripa, ne pojavljuje u potpunosti gola na pozornici kada je prvi puta sretnemo. Iako su se isti poklonici nakon odgledane najave vjerojatno ponadali kako će vidjeti Jessicu Albu u ulozi Nancy potpuno golu, zasigurno nisu bili razočarani viđenim na filmu. Istina je da je Jessica, za razliku od originalne Nancy, skrila od pogleda svoje atribute s par pripijenih krpica, no tek toliko da zagolica maštu gledatelja.


Demi Moore (Striptiz)

Nitko ne mari odveć za činjenicu da je Demi Moore za ulogu u 'Striptizu' zaradila 12.5 milijuna dolara, čime je postala najbolje plaćena glumica na svijetu. Nitko ne mari ni za podatak da je film osvojio čak šest Zlatnih malina, uključujući one za najlošiji scenarij, najgoreg redatelja i najlošiju glumicu. Mnogi se s posljednjom anti-nagradom ne bi ni složili obzirom da je Demi svojom izvedbom poklonila filmskoj povijesti brojne pamtljive scene. S 'ganc' novim grudima i nevjerojatno isklesanim tijelom koje se izvija uz šipku za striptiz, Demi se urezala u pamćenje publike. Gotovo petnaest godina nakon premijere filma, vjerojatno će svaki gledatelj izdvojiti Striptiz kao film po kojem pamti Demi Moore.


Skidaj se do kraja

I dečki imaju svojeg konja za utrku oko štange za striptiz! Dosta zorno to pokazuje britanska komedija Skidaj se do kraja, iako, priznajemo, ženskoj publici ne pruža baš jednako oku ugodne prizore kao što dosad navedene glumice to čine za muške gledatelje. Interesantno je da je film izašao nepunu godinu nakon Striptiza Demi Moore, no suprotno od Zlatnim malinama obasutog Striptiza, Skidaj se do kraja osvojio je nominacije za Oscara u kategorijama najboljeg redatelja, najboljeg scenarija i najboljeg filma. Ono što film uistinu čini dobrim je neumoljiva neiskompleksiranost šačice sredovječnih muškaraca dovoljno hrabrih za stati na pozornicu i – skinuti se do kraja, pruživši nam jednu od najzabavnijih završnih scena ikada.

Zanimat će vas u MAXtv videoteci: