NEZABORAVAN GLAMUR

Najljepše haljine koje smo ikada vidjeli na dodjeli Oscara

18.01.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Najveća, najvažnija, najmondenija i najglamuroznija noć u filmskom svijetu svakako je ona kada se održava dodjela Oscara. No osim velikog uzbuđenja i neizbježnog pitanja kome će u ruke otići zlatni kipići, jedno od važnih pitanja svakako je i ono što odjenuti. Pa su tako upravo na crvenim tepisima Oscara viđene neke od najljepših haljina ikada

Svake godine ususret dodjeli Oscara usplahire se, a moglo bi se reći i uspaniče, brojni dizajneri, stilisti te slavne glumice koje muku muče što odjenuti i zablistati na crvenom tepihu. Najupečatljivije haljine s dodjele Oscara nerijetko ulaze u modnu povijest, a dame koje su ih nosile nedvojbeno postaju ikonama stila.

Upravo zbog tih razloga modne greške na Oscaru se ne opraštaju, a stajling svakako mora biti savršen. Isto kao i u svakodnevnoj modi, tako postoje i trendovi po pitanju glamuroznih haljina za dodjelu Oscara. Nekoliko godina zaredom totalni hit bile su haljine sirena oblika, po mogućnosti s dugim šlepom, zatim korzet izrezi i uvijek glamurozne šljokice, a bilo je i čipke, perja i kristala.

Međutim, bez obzira kakvi trendovi vladali, najupečatljivije haljine uvijek su bile one koje su glumice doista transformirale u holivudske zvijezde. Ma tko bi samo zaboravio Juliju Roberts u dugoj crnoj haljini koju su krasile bijele simetrične linije i čiji dizajn potpisuje Valentino. Penelope Cruz sve je ostavila bez daha u raskošnoj Versaceovoj haljini boje pudera. Angelina Jolie uvijek je dobro znala odabrati haljine - svakako je ostala upamćena u svilenoj bijeloj haljini Marca Bouwera, a prošle godine sve je zasjenila u crnoj baršunastoj haljini svog omiljenog dizajnerskog potpisa - Atelier Versace.

Haljina vatrene crvene boje neizostavna je, uz klasičnu crnu, pa se tako mnogima u pamćenje urezala Nicole Kidman odjenuvši 2007. dugu haljinu ukrašenu upečatljivom velikom mašnom, čiji dizajn potpisuje Balenciaga. Godine 2002. Kate Winslet se okrenula klasičnom holivudskom glamuru i zabljesnula u haljini Bena de Lisija, a rijetko kome za oko nije zapela Marion Cottilard u haljini Jeana Paula Gaultiera, koja ju je doista transformirala u sirenu. Tko je još nosio najljepše i najupečatljivije haljine na dodjeli Oscara, pogledajte u našoj galeriji!