JOŠKO VLAŠIĆ

Najčešće nezgode u atletici su u skoku s motkom

01.08.2015 u 16:17

Bionic
Reading

Teška nesreća mlade Austrijanke Kire Grünberg koja je nastradala na treningu skoka s motkom, cijelu zemlju ostavila je u šoku, baš kao i Joška Vlašića, oca naše uspješne atletičarke Blanke

'To je jedan od trenutaka koji se ne daju predvidjeti. Najčešće nezgode u atletskim disciplinama događaju se upravo u skoku s motkom. Radi se o spletu nesretnih okolnosti koji se dogode. Osobe koje skaču s motkom inače su jako spretne i znaju se dočekati, ali hvat s motkom može popustiti uslijed čega se može dogoditi i da sama motka pukne', rekao nam je Joško Vlašić.

Austrijska rekorderka Kira Grünberg (4,45 m) slomila je vratni kralježak nakon što je pala pokraj strunjače. Hitno je prevezena u bolnicu u Innsbrucku jer joj je život bio u opasnosti, no iako joj se stanje stabiliziralo, 21-godišnjakinja će ostatak života provesti u invalidskim kolicima.


Kira Grünberg

Liječnici su, naime, ustanovili da je Kire ostala paralizirana ispod struka.

'Najvažnije je bilo sačuvati životne funkcije. Pred Kirom je sada dug put, drugačiji i teži. Obitelj i njezin tim zahvaljuju svima na potpori u ovim teškim trenucima', rekao je njezin menadžer Thomas Herzog.