U SKLOPU CINEFESTA

Najbolji svjetski dokumentarci u Cinestaru

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 16.11.2011 14:49
  • Objavljeno 16.11.2011 u 14:49
Hrvoje Krstulović predstavlja CineFest

Hrvoje Krstulović predstavlja CineFest

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Novost u sklopu CineFesta na velikim platnima CineStara je stalni dokumentarni program pod nazivom Dokumentarci u 19, a neki od filmova koji će se prikazivati su Doktrina šoka, Drvo života i Elitna postrojba

Dokumentarci u 19 naziv je stalnog dokumentarnog programa koji se prikazuje u CineStaru. Prvi ciklus dokumentarnog filma Na rubu svijesti predstavlja filmove koji su potaknuli ljude diljem svijeta na razmišljanje o temama kao što su uloga države u očuvanju resursa, važnost zdrave ishrane, društveno odgovorno poslovanje, građanska odgovornost te odgovornost potrošača i glasača. Neki od filmova su Doktrina šoka, Otkriće tajne piramida, Voda: esencija života, Hrana d.o.o, Prosvijetljeni, Uzmimo lovu, Kruh naš svagdašnji, Na početku bijaše svjetlo, Najveći film ikad prodan i Draquila: Italija drhti.

'Ta serija dokumentarnih filmova, koju je pokrenuo Discovery film & video u sklopu programa CineFest, vezana je uz teme koje bacaju svjetlo na neka pozadinska zbivanja, od kojih su jedna društveno angažirana, druga se bave društvenim misterijima, a neka pak imaju doticaja s duhovnošću. U svim navedenim slučajevima zajedničko je da bacaju novo viđenje, različito od onog na što smo navikli', izjavio je Krešimir Mišak, novinar znanosti, glazbenik i pisac fantastike, pod čijom će se moderatorskom palicom nakon svake premijere dokumentarnog filma održati rasprava vezana uz prikazanu tematiku. Strani i domaći gosti odgovarat će na pitanja gledatelja te raspravljati o sadržaju filma i relevantnim pitanjima za Hrvatsku i svijet.

Blitz-CineStar u suradnji s distributerima Discovery film & video te Blitzfilm i videodistribucijom prepoznao je potrebu ljubitelja filma za prikazivanjem nezavisnih filmova te je prije dvije godine, po uzoru na arthouse u svim europskim metropolama, omogućio kontinuiran kvalitetan kinoprogram pod nazivom CineFest u vrhunskim dvoranama kina CineStar. Filmovi u sklopu CineFesta odsad se, osim u multipleksu CineStar Zagreb (Branimir centar, dvorana 1), mogu gledati i u multipleksima CineStar Rijeka (dvorana 9) i Osijek (dvorana 2).

CineFest, osim dokumentarnih, prikazuje filmove s renomiranih filmskih festivala, mahom nagrađivane na istima, te naslove svih nezavisnih hrvatskih kinodistributera. Dio raznolikog i bogatog programa filmova bit će predstavljen kroz filmske revije. Prva u nizu je revija s prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu pod nazivom Cannes express. Posjetitelji CineStara u Zagrebu, Rijeci i Osijeku tako će uz mnogobrojne blockbuster naslove moći uživati i u prvoklasnim filmovima kao što su Drvo života, Elitna postrojba 2, Strankinja i Put.

Više o filmovima koji se prikazuju u sklopu CineFesta i rasporedu prikazivanja saznajte na službenoj stranici CineStara: http://www.blitz-cinestar.hr/cinefest.

Drvo života

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi