ODMAH IZA NAJBOLJIH

Najbolji domaći spotovi koji se nisu probili u Top 10

26.01.2014 u 12:45

Bionic
Reading

Nakon što je objavila Top 10 najboljih domaćih glazbenih spotova u 2013. godini, redakcija portala spotdepo.hr složila je listu Top 10 plus, na kojoj se našlo 10 spotova koji su bili u uskoj konkurenciji za prvih deset mjesta. Ili drugim riječima, bilo je iznimno teško sastaviti listu od samo 10 najboljih spotova

Sane 'Puj pečatim'
Dado Pokec prijatelj je grupe Sane i izuzetno kreativni redatelj koji zna kako napraviti dobar, drugačiji i originalan spot za bend koji ne poznaje žanrovske granice. I sam singl 'Puj pečatim' dokaz je te tvrdnje.


L.I.P.E. 'Zorja, moja zorja'
Vokalno instrumentalni ansambl Lipe utemeljen je 1992. godine. Članice ansambla udružile su se kako bi njegovale i od zaborava čuvale izvornu folklornu pjesmu svih krajeva Sisačko-moslavačke županije i cijele Hrvatske. CD izdanje 'Jednom davno, kao i danas' predstavlja neke od tradicionalnih pjesama u potpuno novom ruhu. Aranžmane i glazbenu produkciju potpisuje Dalibor Paurić, dok spot potpisuje kreativni trio Filip Filković Philatz, Zdenko Bašić i Siniša Koprivnjak.


Barbari 'Mjesečina'
Nakon što je stekla bogato radno iskustvo s Gustafima, Barbara Munjas otisnula se u solo karijeru i okupila bend Barbari. Ovo je njihov prvi singl i vrlo simpatičan spot koji pršti bojama i seksipilnom Barbarom. Spot je režirala Ira Tomić, a spot je sniman u ateljeu akademske slikarice Tee Bičić.


Gibonni 'Hey Crow'
Jedan od Gibbonijevih favorita s albuma '20th Century Man' je i pjesma koja otvara album 'Hey Crow'. Upravo je za tu pjesmu Gibonni snimio spot koji svojom atraktivnošću i vizualnim dojmom oduzima dah, a potpisuje ga sada već stalni suradnik Zdenko Bašić.


Nosači zvuka 'Hipnotiziran'
Grupa Nosači zvuka je u suradnji s legendarnim redateljem Žarom Batinovićem snimila u Splitu u 'otvorenom' studiju videospot za singl 'Hipnotiziran', pjesmu Dine Dvornika! 'Drago nam je što smo indirektno povezali dva velikana slike i zvuka... spot je prožet kontrastima užurbanog života i nekog normalnog životnog tempa... prikazuje život koji čeka dijete današnjice. Zbog trenutnog prebivališta redatelja možemo reći da je snimano na relaciji Split, Beograd, Mjesec.'


Audio Remains 'She Comes In Circles'
Audio Remains je rock trojac iz Pule koji čine Ivan Štifanić Štif, Sebastian Stell Sebo i Ivan Kraljević. U pjesmi 'She comes in circles', singlu s albuma 'DreamStop', gostuje Gabrijela Galant Jelenić (Nola). Njihov album 'DreamStop', album prvijenac, u cijelosti je dostupan na Soundcloudu


Severina 'Hurem'
'Pjesmu sam otpjevala jer moja mama obožava Sulejmana Veličanstvenog i, naravno, jer je dobra melodija i tekst. Također, htjela sam pjesmom zahvaliti svojim fanovima, kojih na Fejsu ima preko pola milijuna. Mislim da za nju imamo najljepši spot ovih prostora. Radio ga je moj dragocjeni suradnik, najveći videoumjetnik ovih prostora - Dorijan Kolundžija koji je radio videoprodukciju aktualne turneje', tako je govorila Severina.


Cold Snap 'Silent Killer'
Cold Snap je 2013. godine proslavio 10 godina rada i izdavanje trećeg studijskog albuma pa su odlučili predstaviti i prvi singl, pjesmu 'Silent Killer', za koju je snimljen i spot. Ludog znanstvenika koji radi eksperimente na bendu Cold Snap utjelovio je poznati hrvatski glumac Ljubomir Kerekeš, produkciju spota potpisuje MMstudio23 iz Varaždina, a režiju frontman grupe i sin Ljubomira Kerekeša, Jan Kerekeš u suradnji sa Tinom Majnarićem.


Dani'el 'It's Time'

Treći singl Danijela Majcena s albuma 'The Book' koji je objavio za njemačku diskografsku kuću Conzoom Records pod umjetničkim imenom Dani'el. Spot je režirao Marko Grubišić, a glavnu žensku ulogu glumi Tatjana Šarić.


Hladno pivo 'Bilo koji broj'
Nakon objavljenog singla 'Bilo koji broj', pokazali su da svojim pjesmama vole pomicati granice, a da negdje između ostane prepoznatljivi zvuk s kojim su i počeli prije 25 godina. Pjesmu najbolje opisuje član benda Zoki: 'Pjesma je naše viđenje rock'n'rolla dok nije bio zagađen. Gitare, svirka, krv i znoj. Jedno od naših mnogih lica kojima pokušavamo opisati svakodnevicu običnog čovjeka i njegovih neostvarenih čežnji.' Tako je i novi spot pomalo atipičan za njih, a možda ga baš to čini njihovim. Režiju spota prepustili su Radislavu Jovanovu - Gonzu, gdje je estetika došla prije fabule, a kako to izgleda, možete pogledati u ovom spotu.


Još domaćih spotova možete pogledati na portalu www.SpotDepo.hr