MSU ZA ROKERE

Multimedijska tribina o rocku: hrvatski rock danas i komparacija dekada

13.11.2013 u 17:13

Bionic
Reading

U petak 15. Studenog MSU organizira multimedijsku tribinu o hrvatskom rocku uz koju će biti otvorena i izložba fotografija tandema Bacharach & Krištofić, te nastup rock grupe Gump

Na tribini će sudjelovati Tomislav Brlek, Dubravko Jagatić, Anđelo Jurkas, Đino Kolega, Branko Kostelnik i Zoran Stajčić a zamišljeno je kao rasprava i komparacija dekada (od 80-ih preko 90-ih do nultih i desetih).

Organizator ove tribine poručuje da je namjera da se otvori jedan kontinuirani dijalog, razgovor među akterima popkulturne scene u kojima bi oni iznosili različita iskustva i sučeljavali mišljenja i stavove koji naravno ne moraju, a i ne trebaju biti isti. Dapače. Stoga i jesu pozvani ne samo predstavnici različitih generacija: od one novovalne koja je već zagazila u šesto deteljeće života, pa sve do ove današnje koja je tek na svojem kritičarsko-spisateljskom početku. Prisutni su tu i rock kritičari i publicisti i producenti i teoretičari kulture, a želja je da se aktivno svojim sudjelovanjem, pitanjima i diskusijom uključe i prisutni iz publike i tako se, poput aktera nekadašnje punkerske scene primjerice, razbije granica između izvođača i publike.