U ISTOJ HALJINI

Modni obračun Maje i Đurđe Tedeschi: Tko tu koga kopira?

28.05.2016 u 08:04

Bionic
Reading

Da je francuski modni brend Céline omiljena marka ženskih članova obitelji Tedeschi, već i ptice znaju na grani, ali da će se snaha Tedeschijevih i njezina svekrva u razmaku od samo mjesce dana u javnosti pojaviti u potpuno istoj haljini te modne kuće, malo tko je očekivao s obzirom na to da gospođa Đurđa pazi na svaki modni detalj. Prva je sivu Céline haljinu odjenula Đurđa na reviji Aleksandre Dojčinović, a onda je prošlog vikenda u njoj osvanula i Maja Tedeschi na predstavljanju monografije Adris u MUO-u

Kopirati nečiji loš stil, to je već greška, ali kopirati najbolje ili svoje uzore, to je već dobar odabir. Upravo takvu poruku možda je htjela odaslati i  supruga Emila Tedeschija Maja Tedeschi kad se prošlog tjedna na svečanom događanju u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti pojavila u istoj haljini koju je nedavno odjenula njezina svekrva Đurđa.

O profinjenom i avangardnom stilu gospođe Đurđe ispisale su se na desetine novinarskih kartica jer gospođa Tedeschi u svojim sedamdesetima ruši sve predrasude o ženama u tim godinama. A Maja Tedeschi imala se na koga ugledati i pokazati kako se svekrve i snahe ponekad mogu modno uskladiti unatoč velikoj razlici u godinama.

Da je bilo tko drugi u pitanju, modno podudaranje snahe i svekrve ne bi zapelo za oko niti bilo intrigantno, ali kad se radi o ženskim članovima obitelji Tedeschi, koje pedantno paze na svaki modni detalj, takvo kopiranje je malo tko očekivao.


Đurđa s kćeri Ladom Fiorio Tedeschi na modnoj reviji Aleksandre Dojčinović (travanj 2016.)

I Maja i Đurđa vole kreacije francuske modne kuće Celine, a kamen spoticanja u njihovoj modnoj priči bila je siva lanena haljini iz kolekcije proljeće/ljeto 2016. Đurđa Tedeschi u njoj se pojavila u travnju na modnoj reviji Aleksandre Dojčinović. Haljinu je tada kombinirala s mrežastim čarapama, remenom i trendi gležnjačama. Maja Tedeschi, pak, odlučila se za istu haljinu bez modnih detalja. Bio je tu tek jedan - nevidljivi patentni zatvarač, koji je u Majinoj interpretaciji ostao otvoren otkrivajući dekolte i čineći haljinu posve drugačijom.

Céline haljinu Maje i Đurđe Tedeschi iz kolekcije za proljeće ljeto 2016. može pogledati na ovom linku:
https://www.celine.com/en/collections/spring-summer-runway-2016/ready-to-wear/dress-over-printed-linen-canvas/26U856965.09GM.40


Maja i Emil Tedeschi (svibanj 2016.)