OPET U BOLNICI

Mišo Kovač: 'Borim se za život'

mišo kovač

mišo kovač

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Branislav Grgurovic

Legenda hrvatske estrade zbog opće iscrpljenosti danas je opet hospitalizirana i to svojom voljom

Legendarni

Mate Mišo Kovač od ponedjeljka popodne ponovno je u bolnici, javlja Večernji list. Već je prošlog vikenda, zbog bolova i velike opće iscrpljenosti te potpunog gubitka apetita i probavnih smetnji na 70. rođendan najavio mogućnost da se vrati u bolnicu.

Iako je nakon nedjeljne kontrole kod kardiokirurga dogovorio povratak u bolnicu za utorak, Mišo je jučer ujutro i sam procijenio da više nema snage te da je najbolje da se odmah vrati u bolničku postelju. O tome je u nedjelju navečer novinare Večernjeg lista obavijestio sam.

'Ne mogu više to izdržati. Stalno zvone telefoni i Lidiji i Ivani i meni, novinari pritišću sa svih strana, a mene svaka izgovorena riječ boli jer se jako naprežem kad govorim, pa mi je i to pogoršalo stanje. Htio bih biti korektan prema svima, a onda me to silno iscrpi i fizički i psihički', rekao je Mišo i dodao da nije nikada lagao svojoj publici, pa neće ni sada.

'Istina je da sam vrlo slab i da ne mogu stajati na nogama, da ne mogu pošteno ni govoriti, a kamo li pjevati. Istina je da se borim za život i oporavak svim snagama, a da bih opet pjevao, moram živjeti i sve ovo preživjeti. Sad mi najviše treba mir i strogo mirovanje, da mi se malo podigne imunitet i vrati snaga, a to na ovakav način neću moći. I Lidija i ja smo već gotovo kolabirali od silnih pritisaka, pa vas zato preklinjem, napišite da ih sve molimo za malo privatnosti i dostojanstva, da nas malo puste na miru i da nas ne zovu. Barem nekoliko dana, dok malo ne ojačam da bih mogao u toplice na rehabilitaciju, jer ovako neće biti dobro. Ja razumijem i poštujem da me ljudi vole i da ih zato i zanima moje zdravstveno stanje, ali ja više ne mogu odgovarati na sve te zahtjeve i pitanja, slikati se i pričati kao da mi nije ništa. Ipak su iza mene tri teške operacije u kratko vrijeme, koje bi i mlad čovjek teško izdržao, i liječnici su me upozorili da ako sada ne stanem na loptu, da neću dobro završiti. Zato i molim da nam, ako me vole i cijene, sada daju malo mira. Zato sam i odlučio da se što prije vratim u bolnicu', kazao je Mišo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi