ELEMENTAL U VIROVITICI

Mirela Priselac: 'U pjesmi psujem s razlogom'

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 07.11.2010 18:46
  • Objavljeno 07.11.2010 u 18:12
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'U zadnjih dvadesetak godina u hrvatskoj se politici stalno susreću ista lica i čuju iste floskule, nulti govor, uvježbani odgovori. Tu srećemo ljude koji nemaju pojma što rade i jedini im je interes 'u se, na se i poda se', rekla je britka pjevačica Elementala

Svojim nastupom sinoć u virovitičkom Barcode caffeu, a u sklopu brucošijade studenata Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, zagrebački je Elemental vrlo brzo osvojio srca brojne, većinom mlade publike.

Mirela Priselac, naočita, izravna i u pristupu neopterećena pjevačica iznimnih glasovnih sposobnosti je, čini nam se, ponajprije zaslužna za to. Neviđenom je lakoćom pridobila Virovitičane na pjesmu već u prvim minutama nastupa, a tako je, rekla je za tportal, uvijek na koncertima Elementala – gdje god nastupao. Prije nekoliko godina već su

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

nastupili u Virovitici, zajedno s Vatrom - lokalnim rock bandom - kada je atmosfera, tvrdi, također bila jedinstvena.

'Zagreb je za nastupe puno 'teži', premda za to nema pravila. Zagrebačka publika ima priliku vidjeti sve i svašta i koncerti im nisu tjedni, nego gotovo dnevni događaj. U goste im dolaze i velike zvijezde pa, da bi zadovoljio kriterije, ipak moraš ponuditi nešto više nego što bi to, recimo, ponudio u Sisku', kazala je. U manjim mjestima, dodaje, zna biti izazov podići publiku na noge.

Govoreći o psovkama u tekstovima pjesama koje, naizgled, odudaraju od stereotipa nježne ženske prirode, kaže da u njima ne psuje bez razloga. 'U tekstu psovka ima svoju težinu. Možda se neki sa mnom ne bi složili, ali ona je sastavni dio govornog jezika i ponekad je potrebna da se netko malo trgne, da naglasite ono do čega vam je stalo. U krajnjem slučaju, riječ je o rapu, pjesništvu s ulice kakvo, možda, akademski krugovi neće odobriti jer se libe psovanja, ali ono je u svakodnevnom govoru prisutno.'

Upitana što, kao 'buntovnica s razlogom', predana reperica i mlada hrvatska nada, misli o stanju u zemlji, Priselac je odgovorila:
'Država je pred bankrotom, a, u principu, nemamo ljude koji bi mogli stati na vlast u interesu naroda. Oni koji su opozicija, kad dođu na vlast, povampire se. U zadnjih dvadesetak godina u hrvatskoj se politici stalno susreću ista lica i čuju iste floskule, nulti govor, uvježbani odgovori. Tu srećemo ljude koji nemaju pojma što rade i jedini im je interes 'u se, na se i poda se', bila je britka u završnim mislima pjevačica Elementala.

Elemental je hrvatska hip – hop grupa nastala 1998. godine te danas djeluje u izmijenjenom sastavu. Članovi benda su: Mirela Priselac Remi (MC, vokal), Luka Tralić Shot (MC, vokal), Erol Zejnilović (gitara), Ivan Vodopijec (bubanj), Davor Zanoški (klavijature), Konrad Lovrenčić (bas), Nataša Tonković (prateći vokal).

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi