ŠPANCIRFEST

Miljenik publike Manu Chao opet u Hrvatskoj

09.06.2016 u 19:16

Bionic
Reading

Osamnaesti Špancirfest održat će se od 19. do 28. kolovoza, a glazbeni program varaždinskog festivala kreativnosti obilježit će Manu Chao i njegova La Ventura

Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u Zadru hrvatska će publika imati prilike sa svojim miljenikom provesti večer na pozornici Pan na Starom gradu u utorak, 23. kolovoza, kada ju očekuje trosatna eksplozija hitova kao što su Clandestino, Rainin’ in Paradize i Me Gustas Tu.

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima Manu Chao je jedan od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne punk utjecaje koje je uspješno spojio s lirikom šansone te ritmovima salse, regea i ska muzike.

Ta otvorenost glazbi svijeta Manuovim pjesmama daje univerzalnu poruku koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Na kojem god meridijanu svirao Manu puni dvorane i stadione te na čak sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja. Glazbeno putovanje koje traje skoro pa tri desetljeća, Manu je započeo u kultnom bendu Mano Negra, a nakon njegovog se raspada 1995. odlučio na solo karijeru.

Koncertni program
na pozornici Pan na Starom gradu ove će godine obuhvaćati sedam koncertnih dana, a early bird ulaznice za glavnu festivalsku pozornicu u prodaju će krenuti uskoro.