SASVIM OTVORENO

Miholjević o porocima, bipolarnom poremećaju i životnom smiraju

08.06.2016 u 10:15

Bionic
Reading

Poznati zagrebački glumac u 78. godini nakon skoro jednog desetljeća izbivanja, ponovo je stao na kazališne daske u odličnoj komediji Saše Anočića 'Detroit.hr'. No to nije jedina novost u životu ovog jedinstvenog glumca čija bi životna priča, da ju je staviti na papir, bila zanimljivija od mnogih biografija svjetskih zvijezda. Iskren do srži, Boris je za tportal ispričao kako provodi svoje dane u staračkom domu, gdje je nakon liječenja u bolnici Vrapče doživio duhovni preporod, te kako je snagom volje uspio obuzdati porok s kojim se borio skoro cijeli svoj život

Pričati s glumcem Borisom Miholjevićem o glumi i životu, ujedno znači i dobro se nasmijati jer poseban, elegantan crni humor njegova je specijalnost. U 78. godini života Boris je napokon uplovio u jednu mirniju životnu luku, a nakon duže pauze ponovo radi ono što najviše voli - glumi na kazališnim daskama. Prošlog tjedna dogodila se premijera komedije 'Detroit.hr' Saše Anočića u kojoj ima manju ulogu. Tom događaju prethodio je Miholjevićev odlazak u dom za starije i nemoćne u Klaićevoj ulici. I to je, kaže Boris, bio dobar potez.

'Stan sam ostavio sinu Pavlu. Lela se iznenadila kad joj je naša kći Jelena rekla što sam odlučio, ali ne kajem se. Nije tu bilo puno premišljanja, odlučiš i djeluješ. Otkad sam tu, pogledao sam toliko kazališnih predstava, ma preporodio sam se. Osjećam se slobodno. Prije toga tri i pol godine sam se liječio u bolnici Vrapče na otvorenom odjelu od bipolarnog poremećaja. Danas redovito uzimam terapiju i odlično se osjećam. Idemo dalje', optimistično će Boris citiravši rečenicu iz filma 'Sjećanje na Georgiju' Jakova Sedlara u kojoj je glumio glavnu ulogu. U osmom desetljeću života uspio je pobijediti i svoj problem s alkoholom.

'Tri puta sam se pokušao izliječiti, na kraju sam uspio uz svoju volju i liječnički nadzor. Sad sam čist, sretan i zadovoljan. Već sedam godina, molim lijepo!' iskreno će glumac kojem se u jednoj lijepoj životnoj fazi dogodila i nova glumačka uloga.


oris s glumačkom ekipom predstave 'Detroit.hr' u kojoj glumi

'Kad me redatelj Saša Anočić nazvao, nisam se uopće dvoumio. Jedva sam dočekao. Pa ja sam još premlad za tu ulogu', kroz smijeh će Boris napomenuvši kako se iskreno nada da će ovo ljeto provesti na kazališnoj turneji po obali s novom predstavom. A do tada ono što ga svakodnevno usrećuje je njegova obitelj, djeca i unuci Bartol i malena Ada.

'Djeca su moje svjetlo života. Jelena je najpažljivija i najbrižnija kći na svijetu. Uvijek pazi da me ničim ne uznemirava, optereti. Nemam se na što požaliti. I moj zet je divna osoba, baš se lijepo slažemo. Rado uskočim pričuvati unučicu Adu koja je rođena glumica. Ma nema je svijet. Pa to su prave male predstave koje mi priušti kad je njezin dida čuva. I stariji Bartol bi se želio baviti teatrom, pa nek pokuša. Zašto ne!' misli ponosni djed.


Boris Miholjević sa svojim zetom redateljem Darijem Harjačekom i unučicom Adom


431088,401316,219220,367221