ZBOG TERORIZMA

Michael Caine promijenio ime – u Michael Caine!

23.07.2016 u 14:56

Bionic
Reading

Legendarni britanski glumac Michael Caine zapravo je donedavno u putovnici imao ime s kojim je rođen – Maurice Micklewhite – no zbog pojačanih mjera predostrožnosti zbog terorizma, odlučio je kako mu je jednostavnije promijeniti ime nego svaki put sat vremena objašnjavati razliku između stvarnog i umjetničkog imena

'Promijenio sam ime kad se sve ovo s ISIS-om počelo događati. Došao bih u zračnu luku i rekao Dobar dan, ja sam Michael Caine i zatim pružio djelatniku osiguranja svoju putovnicu u kojoj je drugo ime. Nakon toga se znalo događati da moram čekati i po sat vremena zbog provjere. Zato sam promijenio ime', rekao je Michael Caine.

Iako se čini nevjerojatno, 83-godišnja glumačka legenda nije uvijek bio Michael Caine, već je rođen kao Maurice Micklewhite, pa mu je to donedavno i pisalo u putovnici. Ime Michael Caine počeo je koristiti 1954. u Londonu kao umjetničko ime.


Mnogi glumci nikad ne promijene rođeno u umjetničko ime, no kako se vremena mijenjaju, a Michael Caine samo želi moći normalno putovati zrakoplovom, zaključio je kako mu je najlakša stvar jednostavno preuzeti ime pod kojim ga cijeli svijet poznaje.

Iako je razmišljao o odlasku u penziju nakon filma 'Majstori iluzije 2', nedavno je pristao glumiti u američkoj komediji 'Coup d’Tat'.