DA VIDIMO I TO

Meryl Streep u novom filmu okrenula ploču

10.08.2016 u 18:19

Bionic
Reading

Trostruka oskarovka Meryl Streep dosad je pokazala svoj glazbeni talent u nekoliko filmova, no u filmu 'Florence Foster Jenkins' koji se u američkim kinima počinje prikazivati u petak ne samo da ga nije smjela pokazati, već je za potrebe uloge morala povremeno i zafalšati

Baziran na istinitoj priči, film 'Florence Foster Jenkins' okupio je odličnu glumačku ekipu koju uz Streep čine Hugh Grant i Simon Helberg, a sve je snimljeno pod redateljskom palicom Stephena Frearsa.

Film prenosi inspirativnu istinitu priču o bogatoj njujorškoj nasljednici (Streep) koja opsesivno slijedi san da postane slavna operna pjevačica, iako ima užasan glas. Hugh Grant glumi Claira Bayfielda, engleskog glumca koji ružnu istinu o Florencinu glasu nastoji skriti od nje same, puštajući je da vjeruje da je operna diva. Scenarij je napisao Nicholas Martin ('Ubojstva u Midsomeru').

'Da, pucala je visoko', kazala je o ulozi Streep koja je kao tinejdžerica pohađala satove pjevanja. 'Birala je najteže arije i svaki bi ih put loše otpjevala, iako je znala kako bi trebale zvučati. A uistinu se trudila i davala sve od sebe', rekla je Streep, dodavši kako je poruka filma da treba slijediti snove bez obzira na to što drugi mislili.

FLORENCE FOSTER JENKINS - Official Full Trailer