NI JOŽI NIJE LAKO S NJIMA

Marina za vrt treba pomoć agronoma?

  • Autor: M. M.
  • Zadnja izmjena 30.03.2009 16:02
  • Objavljeno 30.03.2009 u 16:02
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mentor Joža je svojim uobičajenim blagim, no čvrstim tonom farmerima podijelio savjete, ali i zadatke. Pajceki dolaze, krava nije bolesna, a Marina neće dobiti agronoma za pomoć u vrtu

Pojasnio im je da im se po dolasku turopoljskih svinja ne smije ponoviti situacija s dolaskom konja, već da se životinje prvo trebaju pospremiti u kotac i zbrinuti, a da se tek onda navaljuje na kola s namirnicama dobivenim na trampi. Farmeri su zabrinuti oko jedne kravice koja ima 'čudan pogled' i dosta slini, no Joža ih je umirio obrazloženjem da s prvim ispašama stoka dobiva više vitamina pa da zato malo više slini.

Vajti je rekao da odabere dvojicu s jakim plućima, koji će dva dana ići u staklanu i staklopuhačkim tehnikama izrađivati predmete za narednu trampu. Joža je rekao da bi Mario to sigurno dobro odradio, no izrazio je i brigu oko preuzimanja njegovih uobičajenih poslova na farmi.

Kako Marina mora baš u svakoj situaciji cendrati i privlačiti pozornost na svoje poteškoće, tako je Jožu zatražila da na farmu dođe agronom, koji bi joj objasnio kako pravilno saditi vrt, jer 'svi koji nešto znaju, to znaju iz iskustva'. Možda Marina misli da je na selu normalno da nekoliko gredica, na kojima se sadi kristalka ili puterica, kelj i krumpir ili mrkva, nadgleda stručnjak. Joža je bio fin pa joj nije sugerirao da to baš i nije znanstvena fantastika koja zahtijeva pomoć prikladno educirane osobe, već joj je kratko odgovorio da je Mario pravi dečko koji sve zna.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi