'MOVE ON' OTIŠAO IZ HRVATSKE

Mads Mikkelsen rasturio Harteru i pokoji nos

04.08.2012 u 15:43

Bionic
Reading

U subotu ujutro u riječkoj Harteri završeno je snimanje pete epizode prvog interaktivnog filma ceste 'Move On', u kojemu pod redateljskom palicom Asgera Letha glume Mads Mikkelsen i Gabriela Marcinkova

'Film 'Move On' sastoji se od osam epizoda koje se snimaju u osam zemalja. Započeli smo u Nizozemskoj, nastavili u Austriji, točnije Beču, Slovačkoj, odnosno Bratislavi, Mađarskoj i sad smo u Hrvatskoj. Dalje nastavljamo u Crnu Goru pa se vraćamo u Berlin te završavamo put u Makedoniji', rekao je u petak na presici redatelj filma Asger Leth.

Riječ je o interaktivnom filmu ceste u kojemu, kako je redatelj ukratko opisao, Mads Mikkelsen 'u sklopu tajne misije prenosi tajanstveni kofer iz jedne zemlje u drugu': 'Na pola puta upoznaje djevojku koju igra Gabriela Marcinkova, s kojom se spetlja na putu od Slovačke u Mađarsku. Nakon romantične noći Mads se probudi, a Gabrijele nema, te je on odlazi potražiti u Hrvatsku.'

Sam Mads Mikkelsen svoj lik opisao je sljedećim riječima: 'Dobar je, loš i posebice zbunjen. Prenosi kofer s mjesta A na mjesto B ne znajući točno zašto, stoga uvijek pomalo tapka u mraku. Muči se s vlastitom prošlošću. Dobar je u tome što radi, ali pomalo zahrđao. U svakom slučaju, on je čovjek na zadatku', teške šake, dodajmo nakon viđenog na setu.

Za hrvatske lokacije odabrana je okolica Rijeke, točnije opatijski hotel Ambassador, Bakarski most te u Rijeci Šetalište XIII. divizije i Ulica Ivana pl. Zajca, luka te Hartera. Upravo u potonjoj se održava 'ubojiti' parti na kojemu 'Mads upada u veliku opasnost i tučnjavu te shvati da je sve bilo velika namještaljka i da je ostao bez kofera'.

'Move On' je prvi interaktivni film na svijetu, odnosno prvi koji je publici omogućio da utječe na događaje u filmu, ali i da sudjeluje u njemu u ulozi epizodnih glumaca i statista. Tako je nekoliko stotina Riječanki i Riječana sudjelovalo na spomenutom Harterinom partiju, postavši tako živi i filmski svjedoci Madsove ubojite desnice kojom je opetovano kosio staklena vrata i nosove protivnika na setu (bilo je tu i stvarnih, a ne samo filmskih ozljeda). Osim toga, prema idejama publike izabran je kafić u kojem su snimane dnevne scene, piće za glavnog glumca, naslovnica novina koje Mads čita, ime hotela u kojemu odsjeda, dok je glazbena podloga u kafiću u kojem ispija pivo djelo banda Hold Your Horses iz Đakova.

Film se snima u suradnji s Deutsche i Hrvatskim Telekomom. 'Ovaj je projekt jedinstven u svijetu, po prvi puta publika jednog filma ima mogućnost sudjelovati u njegovom stvaranju svoji idejama i kreativnošću. Korisnici su mogli pratiti zahtjeve produkcijskog tima putem jedinstvene stranice, move-on-film.hr te na istoj prijaviti svoje ideje i tako sudjelovati u projektu. Hrvatski Telekom na ovaj je način podržao svoje korisnike u zajedničkom sudjelovanju na ovom jedinstvenom projektu, ali i promociju Hrvatske na čijim je lokalitetima snimanje upravo završeno. Svi koji do sada nisu imali prilike sudjelovati u stvaranju 'Move Ona' još uvijek imaju priliku to učiniti narednih dana jer produkcijski tim još uvijek traga za soundtrackom filma, kao i statistima koji će sudjelovati na snimanju završnih scena u Berlinu', izjavila je Nikolina Jaković, direktorica Odjela za marketinške komunikacije HT-a.