MALAVCI NEGIRAJU

'Madonna laže, nije sagradila škole'

18.01.2013 u 07:06

Bionic
Reading

Iako pop-diva Madonna tvrdi da je njena humanitarna organizacija sagradila deset škola u siromašnom Malaviju, u četvrtak se oglasila tamošnja ministrica obrazovanja i zanijekala njezine tvrdnje

'Nije istina da je Madonnina organizacija Raising Malawi sagradila deset škola. Te su škole i ranije postojale, sagradili su samo deset novih učionica. Valjda bi ljudi trebali shvatiti razliku', kazala je Eunice Kazembe, a prenio Hurriyet Daily News

Madonnina organizacija još je u prosincu najavila da će sagraditi spomenute škole u suradnji s globalnom neprofitnom organizacijom buildOn. One su trebale osigurati obrazovanje za 4871 djece.

'Presretna sam da ću moći sudjelovati u ovakvom projektu', kazala je tada Madonna, koja je u toj afričkoj zemlji posvojila dvoje djece.

Ovo nije prvi problematičan slučaj s obrazovnim projektima koje je pop-diva pokrenula u Malaviju. Godine 2010. položila je kamen temeljac za akademiju za djevojčice u selu Chinkota. Godinu dana poslije projekt je otkazan zbog lošeg upravljanja i krađa koje su počinili lokalni zaposlenici. Tada je 'pao plan' za gradnju škola, no izgleda da Madonna s humanitarnim aktivnostima u Malaviju nikako ne može na 'zelenu granu'.