'ZNANJE JE KLJUČ USPJEHA'

Lucas će donirati četiri milijarde dolara za obrazovanje

04.11.2012 u 10:26

Bionic
Reading

George Lucas izjavio je kako će novac od prodaje kompanije Lucasfilm Ltd. dati u dobrotvorne svrhe, a pretpostavlja se da će to biti zaklada koja se bavi obrazovanjem

Režiser 'Ratova zvijezda' prodao je Disneyu Lucasfilm Ltd. za više od četiri milijarde dolara, koje je nesebično odlučio podijeliti.

'U 41 godinu, većinu svog vremena i novca uložio sam u Lucasfilm Ltd. Kako počinjem s novim dijelom svog života, želim se više uključiti u humanitarni rad', rekao je Lucas koji nije otkrio kojoj organizaciji će donirati novac od prodaje svoje kompanije čiji je jedini vlasnik.

Kako je Lucas trenutno predsjednik Zaklade Edutopia koja podržava inovativne školske projekte, kalkulira se kako će baš ova zaklada biti dobitnik više od četiri milijarde dolara.

Da bi tome moglo biti tako ide u prilog i Lucasovo pismo prije dvije godine u kojemu piše kako svoje vrijeme posvećuje poboljšanju obrazovanja. 'Obrazovanje je ključ uspjeha ljudske rase. Moramo planirati kolektivnu budućnost, a prvi koraci za to su osiguranje društvenih, intelektualnih i emocionalnih sredstava našoj djeci. Kao ljudima, najmoćnije sredstvo za preživljavanje nam je mišljenje i mogućnost prilagodbe', napisao je, između ostalog, George Lucas.