URNEBESNA KOMEDIJA

'Ljeto za sjećanje' u domaćim kinima

09.09.2013 u 10:44

Bionic
Reading

Od 12.rujna u domaćim kinima (Cinestar Zagreb, Osijek, Rijeka) gledajte poslasticu sa Sundancea, film oskarovaca Nata Faxona i Jima Rasha, filmski naslov 'Ljeto za sjećanje'

Režiju i scenarij filma potpisuju Jim Rash i Nat Faxon, autori koji su za scenarij filma 'Nasljednici' dobili Oscara u kategoriji adaptiranog scenarija. Redatelj i scenarist Jim Rash je izjavio da je glavna inspiracija za uvodnu scenu filma zapravo nastala po uspomeni na sličan razgovor koji je on sa svojim očuhom vodio kad je imao 14 godina.

Sam Rockwell je na setu često improvizirao te zbijao šale kroz megafon. Jednom je prilikom, zaboravivši da na setu ima dosta djece, složio nekoliko neprimjerenih šala na račun herpesa koje su uznemirile vlasnike vodenog parka. Rockwell se morao ispričati ne bi li se snimanje nastavilo.

Steve Carell je u početku odbio ulogu zbog zakazanog ljetovanja na svom imanju u Massachusetsu. Kako se kasnije ispostavilo, snimanje filma održavalo se u blizini Steveova imanja te ga je on sa zadovoljstvom prihvatio. Radnja film originalno se trebala odvijati 1984. godine, no zbog smanjenog budžeta ipak je ostavljena u sadašnjosti.

Foršpan filma 'Ljeto za sjećanje'