29. SRPNJA

Ljetni open air spektakl Carlosa Santane u Zadru!

30.01.2013 u 16:03

Bionic
Reading

Ovog ljeta u Hrvatskoj imamo priliku uživati u nastupu još jedne velike zvijezde, slavnog meksičkog gitarista Carlosa Santane koji stiže u Zadar u sklopu svoje nove turneje, a zasvirat će na Jazinama 29. srpnja

Carlos Santana jedan je od svjetski najpoznatijih glazbenih izvođača te već više od četiri desetljeća svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta. Umjetnik svojom vizionarskom snagom nadilazi glazbene žanrove, ali i generacijske, kulturne te geografske granice.

Santana je zabljesnuo kasnih šezdesetih godina na glazbenoj sceni San Francisca fantastičnim nastupima u tada poznatim klubovima. Na globalnu pozornicu se, zajedno s bendom, prvi put popeo na Woodstocku 1969. godine – iste godine kada je izašao i njegov debitantski album 'Santana'.


Santanin opus upotpunjen je posvećenosti društvenom aktivizmu i humanitarnim pitanjima. Zaklada Milagro Foundation, koju je izvorno utemeljio Carlos Santana sa svojom obitelji, prikuplja novčana sredstva za mlade ljude koji nemaju dovoljno materijalnih dobara, a pokazuju iznimne talente u području umjetnosti, obrazovanja i zdravstva.

Uz predanost humanitarnom djelovanju i socijalnom aktivizmu, Carlos Santana je ne samo globalna glazbena ikona, nego i velik primjer uzornog građanina svijeta.

U više od četrdeset godina Santana je prodao više od 100 milijuna albuma, a do sada je u njegovim nastupima uživalo više od 100 milijuna obožavatelja. Do danas Santana je osvojio 10 Grammyja, uključujući rekordnih devet za 'Supernatural' te nagradu za 'Smooth' za pjesmu godine. U časopisu Rolling Stone našao se na 15. mjestu popisa 100 najvećih gitarista svih vremena, a 1998. uvršten je u Rock and Roll Hall of Fame.

Posljednji album 'Shape Shifter' (2012) je Santanin prvi album pod okriljem izdavačke kuće Starfaith Records. Set od 13 pjesama je dugo iščekivano instrumentalno moćno putovanje za prave obožavatelje. Na albumu je samo jedna pjesma koja sadrži vokale, a otpjevali su je pjevači iz Santaninog benda, Andy Vargas i Tony Lindsay.

Prodaja ulaznica za ovaj ljetni spektakl počinje u petak 1. veljače od 9 sati na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr. Cijene ulaznica za VIP sjedenje su 505 kuna, a stajanje je 325 kuna. Prvih 2000 ulaznica će u prodaju s popustom od 50 kuna, a pet kuna od svake prodane ulaznice namijenjeno je za humanitarne svrhe zaklade MILAGRO.