ZA ULOGU U FILMU 'TULUM'

Leona Paraminski nagrađena na festivalu u Nici

27.04.2010 u 15:17

Bionic
Reading

Leona Paraminski dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu kratkometražnog filma 'Un festival c'est trop court' u Nici, za kratkometražni film 'Tulum' Dalibora Matanića

Matanićev film, u kojem Leona Paraminski igra glavnu ulogu prikazan je u natjecateljskom programu festivala, s još 32 europska kratka filma.

Tom filmu to je 35. međunarodni filmski festival na kojem sudjeluje u nepunih godinu dana, a nagrada Leoni Paraminski jedna je od devet koje je film do sada dobio.

Film je, među ostalim, nagrađen kao najbolji na Sarajevo Film Festivalu i španjolskom festivalu Zinebi Bilbao. Prikazan je i na prestižnim festivalima Critic's Week de Cannes te Clermont-Ferrand.

Radnja 'Tuluma' smještena je u sunčanu, ljetnu vukovarsku idilu, dovoljno bajkovitu da je teško povjerovati da može biti grubo prekinuta. Riječ je o drugom iz budućeg omnibusa šest kratkometražnih filmova zajedničke teme, svakodnevice mlade djevojke čiji se emotivni svijet isprepliće sa stvarnim svijetom u koji je uklopljena. Leona Paraminski u svih će šest filmova imati naslovnu ulogu.