BOYTRONIC:

Lana Klingor nije profesionalac, opet surađujem s Vannom

30.04.2014 u 20:33

Bionic
Reading

Adonis Ćulibrk, kojega tako zovu samo najbliži prijatelji i obitelj, svijetu je poznatiji kao Boytronic, producent, DJ i osnivač benda E.T. gostovao je jutros kod Daniela Bilića na Soundset Plavom

Adonis Ćulibrk odrastao je na Knežiji, a ovom je kvartu osmislio prve hitove i okupio ekipu koja je stvarala najpoznatiju glazbu 90-ih. 'Prije medijske eksponiranosti zločinačke organizacije bile su popularne kvartovske fore. Knežija je dio Trešnjevke, a Trešnjevka je nekad mlatila cijeli grad. Tako da nas nitko nije dirao. I kad si išao u Mošu, točno se znalo tko kam' pripada. Hrpu puta sam upoznao cure, a kad su skužile otkud smo, samo bi otišle. Imali smo baš neki imidž kvartovskih štemera, razbijača, kvartovskih budala...', rekao je Boytronic.

E.T. je osnovan 1987, no Boytronic je još godinama ranije brejkao po kvartovskim haustorima. Otkrio je je li bilo bolje raditi glazbu onda ili sada.

'Sada je lakše raditi, ali onda je bio neki veći gušt. Krenuli smo kao rap bend, a onda se pretvorili u klupsku priču, dance. Mrzim taj izraz dance. I ABBA je dance, samo malo slabiji. Tražili smo se, kopirali sve kaj nam je bilo fora. Ali da nije bilo toga, možda glazbena scena u Hrvatskoj ne bi izgledala tak' kak' izgleda. Postavljali smo neke temelje i kod snimanja spotova i produkcije. I taj 'New Jam Dance', sada mi je neugodno zbog toga. Ali tada... Tri dana smo snimali taj spot, glupirali se... Srećom da smo na radiju pa ne možeš pustiti spot...', objašnjava i dodaje da ih nitko od ekipe u kvartu nije doživljavao.


'Ok, kad je objavljen 'Tek je 12 sati', bilo je tapšanja po ramenu, poruka da su vjerovali u nas... Ali nekoliko mjeseci ranije - nitko ništa. Imali smo podršku ekipe i čuvali su nas. Ne s palicama, da ne bi bilo. Nego smo bili dio nečega kaj je ekipa podržavala', kaže.

Osvrnuo se i na sve članice E.T.-ja. 'Vanna, Andrea Ćubrić, Lana Klingor i Katarina već devet i kusur godina', kaže Adonis, priznajući da s Andreom i Lanom nije ostao u dobrim odnosima.

'Kad netko nije profesionalac... Nisu to teške riječi, to je biznis', objašnjava i dodaje da je oživio suradnju s Vannom.

'Ponukan DJ-ima koji su mi stalno govorili da od domaće glazbe puštaju samo E.T., došlo mi je da probam sačuvati te vokale. Tražio sam magnetofon i našao ga kod Senne M, kod kojega smo snimali. I onda sam se upitao zašto ne bismo napravili nove covere. Ne remixeve, nego covere. Okupio sam mladu ekipu i onda sam sjeo s Vannom. Mislim da kuhamo nešto.'