MTV EUROPE AWARDS

Lady Gaga i Justin Bieber osvojili najviše nagrada

07.11.2011 u 08:02

Bionic
Reading

Lady Gaga bila je apsolutna kraljica na dodjeli nagrada MTV Europe u Belfastu u nedjelju osvojivši četiri priznanja, a iako je djevojka Justina Biebera Selena Gomez bila voditeljica dodjele, u cijelom je Belfastu vladala biberomanija

Lady Gaga osvojila je nagradu za najbolju žensku izvođačicu, najbolju pjesmu i video za svoj hit 'Born This Way', a u svoj dom u New Yorku odnijela je i nagradu obožavatelja, javlja Reuters.

'Znala sam da je ova pjesma važna već kad sam je napisala, ali nisam znala koliko ćete mi svi vi biti važni', rekla je u suzama Gaga u prepunoj dvorani Odyssey dok je primala nagradu za najbolju pjesmu. 'Ovo je najvažnija pjesma koju sam ikada napisala i najvažniji album. Volim vas, mala čudovišta', dodala je nazvavši ponovno svoje obožavatelje 'malim čudovištima'.

Kanadska teen senzacija, 17-godišnji Justin Bieber osvojio je nagradu za najbolju pop izvedbu i proglašen je najboljim muškim pjevačem. Velik dio pažnje uoči dodjele nagrade dobio je jer je demantirao tvrdnje američke obožavateljice koja je proteklog tjedna otkrila da je sa 16 godina rodila njegovo dijete nakon strastvenog seksa za jednu noć. 'U posljednje je vrijeme puno s***a izgovoreno o meni, ali sam se izvukao', izjavio je Bieber primajući nagradu.

Bieberova djevojka, glumica i pjevačica Selena Gomez bila je voditeljica MTV-jevog šoua, a par je fotografiran večer prije, kad su se sve zvijezde okupile u posebnoj emisiji uoči dodjele. Za vrijeme emisije Katy Perry je rekla da joj je Bieber sladak. U cijelom je Belfastu, piše Reuters, vladala biberomanija jer su stotine djevojaka kampirale ispred njegovog hotela čekajući da nakratko vide svog idola.

Rock bend iz Los Angelesa Thirty Seconds to Mars osvojio je dvije nagrade, Perry je dobila nagradu za najbolju izvedbu uživo, Eminem je proglašen najboljim hip-hop umjetnikom, a Linkin Park osvojio je nagradu za najbolji rock sastav. Više od 150 milijuna gledatelja MTV–ja odlučilo je svojim glasovima u većini kategorija.

'Bili smo tamo kad se rađao MTV', rekao je Brian May iz grupe Queen, koji je uz Rogera Taylora primio nagradu Global Icon, dodavši: 'Divno je biti ovdje 40 godina kasnije.' Britanski rock sastav Coldplay otvorio je šou pjesmom 'Every Teardrop Is a Waterfall' s novog albuma 'Mylo Xyloto'.

Voditeljica Selena Gomez čak je osam puta mijenjala odjeću, a Bieber je zaslužio najjači vrisak obožavatelja kad je zapjevao 'Under the Mistletoe' i 'Never Say Never'. Lady Gaga otpjevala je 'Marry the Night' sa scenografske konstrukcije divovskog mjeseca.

Odano je i priznanje pjevačici Amy Winehouse koja je u srpnju ove godine umrla u 27. godini. Dodjela nagrada zaključena je izvedbom Queenovih hitova 'The Show Must Go On' i 'We Will Rock You'.