NE PROPUSTITE 3D SPEKTAKL

'Labuđe jezero' uživo u multipleskima CineStar

03.06.2013 u 11:23

Bionic
Reading

U četvrtak, 6. lipnja, multipleksi CineStar se 3D prijenosom uživo baleta 'Labuđe jezero' pridružuju velikoj proslavi 275 godina Ruskog baleta

'Labu­đe jezero' iz Mariinsky teatra u Sankt Peterburguprvi je 3D prijenos ba­leta uživo, koji će pratiti poklonici umjetnosti u kinima 50 zemalja diljem svi­jeta! Iza ovog spektakularnog prijenosa stoji producentska kuća Jamesa Ca­merona Cameron Pace Group, koja će prilikom prijenosa koristiti istu teh­nologiju kojom su snimani Oscarom nagrađeni filmovi 'Avatar' i 'Pijev život'.

U noći 3D spektakla, primabalerina Ekaterina Kondaurova utjelovit će Odette. Izvedba baleta 'Labuđe jezero' 3D uživo bit će snimana u Teatru Mariinsky te će se putem transmitora prenositi na veliko platno dvorane Mariinsky 2. To je savršena spona umjetnosti i tehnologije: najbolja baletna kuća na svijetu zajedno s najnaprednijom 3D tehnologijom. U povijesnom Mariinsky teatru mnoga će sjedala biti uklonjena kako bi se dalo prostora za instaliranje velikih 3D kamera. Pet posebnih kamera snimat će iz raznih kuto­va, dok će dizalica snimati pokrete plesača iz visine. Jedna će kamera biti postavljena u prostor orkestra kojim će ravnati Valery Gergiev, jedan od najpoznatijih svjetskih dirigenata.

Holivudska kompanija Real D, koja je povezana s Jamesom Cameronom, osigurat će ekran na lokaciji Mariinsky 2. Tehnički producent eventa je Chris Bretnall, osoba kojoj se BBC često obraća za organizaciju velikih evenata ka­ko što je bilo i Kraljevsko vjenčanje. Ruski NevaFilm će u suradnji s Chrisom Bretnallom spojiti Mariinsky 2 na satelitsko vozilo koje će se nalaziti ispred Mariinsky teatra. Chris će raditi s Arqivom, satelitskim timom, koji će signal za 2D i 3D omogućiti svim kinima u svijetu koji će pratiti ovaj event.